Σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα διεξήχθη ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες,…

 

όπως είχαν συμφωνήσει οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στα Σκόπια, στις 24 Ιουνίου 2015, κατά την επίσκεψη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα υπό τον πολιτικό διευθυντή, πρέσβη Πέτρο Μαυροειδή, και την ομόλογό του Έλενα Κουζμάνοβσκα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων, τον διμερή διάλογο σχετικά με θέματα της ΕΕ, τη συνεργασία στο πλαίσιο των προγραμμάτων IPA II και Taiex και των προγραμμάτων αδελφοποιήσεων, την πανεπιστημιακή συνεργασία, τη συνδεσιμότητα, καθώς και τη διαχείριση των συνόρων, τη μετανάστευση, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών για τα ΜΟΕ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, μέχρι το τέλος του έτους, στα Σκόπια. Στη πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ αποφασίστηκε επίσης να διεξαχθεί και ο πρώτος γύρος των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο υπουργείων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese