Σφοδρή επίθεση στους Υπουργούς της Ευρωζώνης κάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης με νέα ανάρτηση του στο προσωπικό του blog δίνοντας στην δημοσιότητα την ομιλία του στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου.

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος…

 

της ανάρτησης «Κρίνετε μόνοι σας: Η ομιλία με την οποία ‘ανταγωνίστηκα’ το Eurogroup».

Πρόκειται για την πρώτη ομιλία που έκανε σε Eurogroup ο Γιάννης Βαρουφάκης. Σε σχόλια που ο ίδιος έχει προσθέσει επιτίθεται ευθέως στον Κύπριο υπουργός Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη χωρίς να τον κατονομάζει και τονίζει ότι: «Ένας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πρόσφατα ότι όταν άκουσε τη δήλωσή μου στο πρώτο Eurogroup (11 Φεβρουαρίου 2015) μπορούσε να αισθανθεί Ελλάδα όδευε «κατ «ευθείαν στα βράχια». Άλλοι έχουν καυτηριάζει την ίδια παρέμβαση ως επιθετική προς τους συναδέλφους μου καθώς και μια σειρά από άλλα επίθετα που η ευπρέπεια δεν μου επιτρέπει να αναπαράγω εδώ».

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών είπε ότι από το πρώτο Eurogroup έβλεπε την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια.

Για αυτό το λόγο ο κ. Βαρουφάκης δίνει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της δήλωσής του στο Eurogroup και σημειώνει πως ότι η τρόικα και το Eurogroup δεν ενδιαφέρονταν για οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από την «παράδοση» μιας κυβέρνησης που είχε το θράσος να ζητήσει εκ νέου αναθεώρηση ενός αποτυχημένου προγράμματος – και τη συλλογική τιμωρία ενός έθνους ότι τόλμησε να επιλέξει μια τέτοια κυβέρνηση.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese