Εάν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά χωρίς να κάνετε κάποια αυστηρή δίαιτα…
αλλά στοχεύετε σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, τότε οι παρακάτω 4 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια όμορφη σιλουέτα:  

1. Να τρώτε αργά: Μετατρέψτε το γεύμα σας σε μια ευκαιρία να χαλαρώσετε και να μιλήσετε με την οικογένειά σας. Έτσι όχι μόνο θα ηρεμείτε αλλά θα μπορείτε να τρώτε πιο αργά με αποτέλεσμα να έχετε έλεγχο της όρεξή σας και να μην τρώτε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε.  

2. Υγιεινές επιλογές: Προσπαθήστε να χάσετε κιλά κάνοντας πάντα υγιεινές επιλογές, δηλαδή, επιλέγοντας πάντα φρέσκα προϊόντα αντί για συσκευασμένα και τροφές που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.  

3. Απολαύστε το φαγητό: Ένας τρόπος να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας είναι να ενεργοποιήσετε το νευρικό σύστημα προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία της πέψης. Για να το καταφέρετε αυτό πρέπει –μεταξύ άλλων- να δείτε το γεύμα σας σαν μια διαδικασία που κινητοποιεί τις αισθήσεις σας μέσα από την μυρωδιά, τη γεύση και τα χρώματα του φαγητού. Επιλέξτε τροφές που σας αρέσουν, δημιουργήστε πολύχρωμα πιάτα και μασήστε αργά.   4.Μην κάνετε δίαιτα: Η ζυγαριά, η δίαιτα, οι θερμίδες και τα γραμμάρια μπορεί να σας αγχώσουν και να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Μην προσπαθείτε τόσο σκληρά και εμπιστευτείτε το σώμα σας για να ακολουθήσετε μια διατροφή που είναι αποτελεσματική για εσάς και να καταφέρετε να επανέλθετε στα φυσιολογικά σας κιλά.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese