Δυναμικό παρών έδωσαν δεκάδες εθελοντές το πρωί της Κυριακής, 1η Νοεμβρίου 2015, στην πρόσκληση του δήμου Χίου, για να στηθεί ο καταυλισμός προσφύγων στην Σούδα, στην βόρεια τάφρο του Κάστρου της Χίου.

Περισσότερα από…

 

30 άτομα, ανεξάρτητοι και μεμονωμένοι, αλλά και συνεργεία από τις εθελοντικές ομάδες «Όμικρον» και «ΛΕΦΕΔ», προσέτρεξαν να βοηθήσουν με όσα μέσα είχαν, προκειμένου να επιταχυνθούν οι εργασίες και να στηθούν όσο περισσότερα σπιτάκια και σκηνές είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον astraparis.gr ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιώργος Καραμανής, που έχει το «γενικό πρόσταγμα» για την μεταμόρφωση του χώρου, έχουν στηθεί συνολικά 17 σπιτάκια, καθώς και μία μεγάλη σκηνή, επιφάνειας 240 τ.μ.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, αν δεν χαλάσει ο καιρός και προστρέξουν στο έργο αυτό και εθελοντές, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα της εβδομάδος.

Παράλληλα, «τρέχουν» οι εργασίες για τα δίκτυα νερού και ηλεκτροφωτισμού, καθώς και η τοποθέτηση χημικών τουαλετών στον καταυλισμό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese