Με συμφωνία σε ορισμένα σημεία, αλλά και με άλλα ζητήματα να παραμένουν…
ανοιχτά, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα για το προσφυγικό η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και οι εταίροι της στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Σε α εκπρόνακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ χαρακτήρισε “εποικοδομητικές” τις επαφές και πρόσθεσε ότι η κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα ξανασυναντηθούν την Τρίτη.

«Υπάρχει πολύ κοινό έδαφος σε ορισμένα σημεία που παραμένουν ανοιχτά και δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι μεταξύ αυτών είναι και η ιδέα της δημιουργίας των λεγόμενων “ζωνών διαμετακόμισης” στις συνοριακές διαβάσεις όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα των προσφύγων για χορήγηση ασύλου.
Το Βερολίνο εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του έτους η Γερμανία θα υποδεχτεί 800.000 – 1 εκατομμύριο πρόσφυγες, τους διπλάσιους σε σχέση με πέρσι.
Ο Ζεεχόφερ ζητά τη λήψη σκληρότερων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές και πρόσφατα απείλησε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ζήτημα. Ορισμένα μέλη του κόμματός του ζητούν την ενίσχυση των μέτρων, ακόμη και το κλείσιμο των συνόρων της Γερμανίας.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese