Τη δέσμευση του «ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που έκανε στην χώρα», εάν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής, στα Ιωάννινα.

Ο…

 

υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ διεμήνυσε στο πρωθυπουργό: «Θέλω να πω στον κ. Τσίπρα μία κουβέντα. Καταλαβαίνω γιατί με στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μέρα. Καταλαβαίνω, γιατί ο ίδιος έβγαλε ανακοίνωση προχθές εναντίον μου από το γραφείο Τύπου του, γιατί μίλησαν εναντίον μου ο κ. Τσακαλώτος στην Βουλή, ο κ. Σταθάκης και δεν ξέρω πόσοι άλλοι, που δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω. Είμαι τελείως βέβαιος ότι, δεν θέλει καθόλου ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγώ αρχηγός στη ΝΔ. Και θέλω να τους πω λοιπόν έχουν απόλυτο δίκιο. Πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην εκλεγώ αρχηγός στη ΝΔ, γιατί εάν εκλεγώ δεσμεύομαι ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που έκανε στην χώρα».

Ο κ. Γεωργιάδης, άσκησε σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, υποστηρίζοντας πως το φάντασμα του Grexit, έχει επανέλθει στα ευρωπαϊκά έντυπα, τις ευρωπαϊκές συζητήσεις παρά το νέο μνημόνιο και επισήμανε πως αυτή την φορά, αν αποτύχουμε, δεν θα υπάρξει νέα ευκαιρία. «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, παραπαίει. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι το να κερδίζεις την εξουσία λέγοντας ψέματα δεν σε σώζει. Μπροστά του έχει να ψηφίσει μέτρα, όχι απλώς αντίθετα με το προεκλογικό του πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του κόμματος του, αλλά είναι επαχθή και επονείδιστα για να χρησιμοποιήσω μία παλιά έκφραση της κας Κωνσταντοπούλου».

Για τη διαδικασία της εκλογής νέου αρχηγού στη ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι θα μπορούσε να ήταν και πρέπει να είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία αναδιοργάνωσης του κόμματος μας και πως ο ίδιος από την αρχή το είδε σαν μία γιορτή, σαν μία ευκαιρία της δημοκρατίας. Μάλιστα υπογράμμισε, πως «σε αυτή την δύσκολη στιγμή για τη χώρα που όπως φαίνεται η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο», η αναδιοργάνωση της ΝΔ και όσο το δυνατόν η συντομότερη ισχυροποίηση της, «είναι στοίχημα και για τη χώρα όχι μόνο για τη ΝΔ».

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με συζητήσεις κομματικών κύκλων που αφορούν το debate είπε: «Δημοκρατία χωρίς να μιλάμε μεταξύ μας, δεν υπάρχει. Δεν έχω ακούσει επίσημα ότι κάποιος φοβάται για το debate, είναι ψεύτικη συζήτηση θεωρώ». Απευθυνόμενος δε προς τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ είπε: «Παρακαλώ πολύ με σεβασμό τους συνυποψήφιους να αφήσουν τις δικαιολογίες και να πάμε να κάνουμε μια πολιτισμένη κουβέντα. Προφανώς και δεν κινδυνεύει η ενότητα την ΝΔ, εάν μιλήσουμε μπροστά σε μία ανοικτή κάμερα. Αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε πολιτισμένα μπροστά σε μία ανοικτή κάμερα, πόσο μάλλον πίσω από μία κλειστή πόρτα».

Ο Άδωνις Γερωγιάδης θα έχει συναντήσεις με φορείς στα Ιωάννινα, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese