Αυτό το εντυπωσιακό πρωτότυπο λοιπόν, είναι ο τρόπος της ιαπωνικής φίρμας για να μας πει ότι τα θρυλικά μοντέλα RX θα παραμείνουν ζωντανά και στο μέλλον και ότι η περιστροφικοί…
κινητήρες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Mazda. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε και πάλι ότι το RX-VISION είναι απλώς ένα πρωτότυπο και το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει ως έχει για αρκετό καιρό ακόμα ή μέχρι η Mazda να ξεκαθαρίσει εντελώς τα πράγματα με το πρόγραμμα των «rotary» κινητήρων.

Και η απάντηση είναι ΝΑΙ. Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου πρωτότυπου κρύβεται ένας Wankel κινητήρας και ΝΑΙ μέσω αυτού μπορούμε να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο μέλλον των μοντέλων RX. Αλλά όπως δηλώνουν και οι υπεύθυνοι της Mazda παραμένει ακόμα μία μελέτη: «αντιπροσωπεύει ένα όραμα για το μέλλον που η Mazda ευελπιστεί μία μέρα να κάνει πραγματικότητα. Ένα σπορ όχημα με κινητήρα εμπρός και κίνηση πίσω με αναλογίες βασισμένες στη φιλοσοφία “KODO” και θα αντλεί την ισχύ του από την επόμενη γενιά SKYACTIV-R περιστροφικών κινητήρων».

Μιλώντας για αναλογίες, να πούμε ότι ο σοφιστικέ σχεδιασμός του RX-VISION το κάνει να φαίνεται πολύ πιο μεγάλο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, καθώς το μήκος του αγγίζει τα 4.389 mm (όσο ένα τυπικό μικρομεσαίο δηλαδή), το πλάτος αγγίζει τα 1.925 mm και το ύψος του είναι μόλις 1.160 mm. Αρκεί να πούμε ότι το RX-VISION είναι μικρότερο από το RX-8, αλλά πιο πλατύ.

Ας ελπίσουμε ότι η μέρα που θα γίνει πραγματικότητα δεν θα αργήσει πάρα πολύ ακόμα…

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese