Έρευνα που διεξήγαν το Πανεπιστήμιο του Εδινβούργου και ο Ζωολογικός Κήπος του Bronx φανερώνει πως τα οικόσιτα αιλουροειδή μοιάζουν περισσότερο με τα μεγάλα άγρια «ξαδελφια» τους, απ΄ότι ίσως όλοι νομίζαμε.

Σε σύγκριση με τις λευκές λεοπαρδάλεις, τους Σκωτσέζικους αγριόγατους και τα Αφρικανικά λιοντάρια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γάτες παρουσίασαν παρόμοια γνωρίσματα της επιθετικότητας, της νευρωτικής συμπεριφοράς, της κυριαρχίας και των αρπακτικών ενστίκτων.

Ο ψυχολόγος ο Δρ Max Wachtel είπε: Είναι χαριτωμένα και γούνινα ζωάκια, όλο χάδια, αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι έχουμε τις γάτες για κατοικίδια ζώα, κι ας βάζουμε αυτά μικρά αρπακτικά στο σπίτι μας.

«Για πολλούς ανθρώπους είναι καλή παρέα. Οι γάτες μπορούν να είναι φανταστικοί, γλυκοί σύντροφοι. Έως ότου σας επιτεθούν!»  Είπε  στο 9News.

Τόσο τραγική η κατάσταση πια;

salem evil laghter gif

Ευτυχώς οι μικρές μας γατούλες, μεγάλωσαν ως ζώα συντροφιάς εδώ και αιώνες και είναι απίθανο να αναπτύξουν εύκολα την επιθετική τους συμπεριφορά στους ανθρώπους.

Το Wachtel αναφέρει: «Είναι καλό να γίνουν κατανοητά ταχαρακτηριστικά της προσωπικότητας των κατοικίδιων ζώων μας.
Υπάρχουν γάτες με διαφορετικές προσωπικότητες. Αλλά ως είδος, έχουν και πολλά κοινά.»
Η μελέτη έγινε σε συνολικά 100 γάτες, από δύο διαφορετικά καταφύγια στη Σκωτία που χρησιμοποιήθηκαν στο πείραμα.
Τα άλλα ζώα εξετάστηκαν από ζωολογικούς κήπους και όχι μόνο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese