Τα Χριστούγεννα θα έρθουν πιο νωρίς φέτος στη Θεσσαλονίκη, μετά τις περσινές…
αντιδράσεις και τη σκληρή κριτική που δέχτηκε η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου για έλλειψη γιορτινής ατμόσφαιρας στην πόλη.

Έτσι – κατόπιν αιτήματος όλων των καταστηματαρχών και των επιχειρηματιών της πόλης, αλλά και των κατοίκων – σχεδιάζονται εορταστικές εκδηλώσεις που θα αρχίζουν τέλη Νοέμβρη και θα διαρκέσουν περισσότερες από 40 ημέρες.

«Θέλαμε από νωρίς να έχουμε οργανωμένα τα Χριστούγεννα και θεωρούμε πως αργήσαμε κιόλας να ξεκινήσουμε», δήλωσε το πρωί στο “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM” και στην εκπομπή “ΠΑΡΑδημοτικά στους 104,9” με την Αναστασία Καρυπίδου ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 12 Ιανουαρίου 2016 η Πλατεία Αριστοτέλους, όλος ο άξονας από τη Μητροπόλεως έως την Εγνατία και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας αναμένεται να μετατραπούν σε χώρους δράσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων και δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, ενώ θα στηθούν παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Στο χώρο της Αριστοτέλους θα στολιστεί επίσης το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης, θα στηθεί παγοδρόμιο και καρουζέλ, αλλά και το σπίτι του Αϊ-Βασίλη.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει από κρεμαστές μπάλες για το Δημαρχείο, μέχρι τεχνητά δέντρα ύψους 9 μέτρων τα οποία θα στηθούν τόσο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όσο και στον κόμβο Παπαναστασίου με Καραμανλή και στα σημεία της Αριστοτέλους που ενώνονται με Εγνατία και Μητροπόλεως. Επιπλέον, αναμένονται φωτεινές ομπρέλες, τρισδιάστατα πακέτα δώρων και πολύχρωμες μπάλες.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχουν ακόμη γιρλάντες, κατασκευές με αστέρια θα στολίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι κορμοί των πελώριων δέντρων που βρίσκονται στο Βασιλικό Θέατρο προβλέπεται να διακοσμηθούν με φωτάκια led.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese