Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση της Lufthansa και του κυριότερου συνδικάτου που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας απέτυχαν, ανακοίνωσε το συνδικάτο το Σάββατο, γεγονός που εγείρει την προοπτική νέων απεργιακών…

 

κινητοποιήσεων στον γερμανικό αερομεταφορέα.

Η Lufthansa βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με διάφορα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζομένους της, στο πλαίσιο των προσπαθειών της διοίκησής της να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να ανταγωνιστούν με καλύτερους όρους τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους και τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις των κρατών του Κόλπου.

Η μακρά διένεξή της με τους πιλότους για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας έχει ήδη συνοδευτεί από πάνω από 10 απεργίες μέσα σε μια περίοδο 19 μηνών.

Το συνδικάτο των πληρωμάτων καμπίνας, που εκπροσωπεί 19.000 εργαζομένους, είχε δώσει προθεσμία στη διοίκηση της Lufthansa ως την 1η Νοεμβρίου για να κάνει μια καλύτερη προσφορά στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας.

Παρότι οι συνομιλίες άρχισαν με εποικοδομητικό τρόπο χθες, η διοίκηση της Lufthansa αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις τις οποίες είχαν κάνει στελέχη της προφορικά, δήλωσε ο Νικολάι Μπάουμπλι, ο επικεφαλής του συνδικάτου, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων «είναι μια πιθανότητα», διεμήνυσε ο Μπάουμπλι και πρόσθεσε ότι το συνδικάτο θα ανακοινώσει τη Δευτέρα πώς θα αντιδράσει.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της διοίκησης της Λουφτχάνσα για να σχολιάσει την εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese