Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά με την οποία καταδικάστηκαν τελεσίδικα οι…
κατηγορούμενοι για τα βασανιστήρια στον Αιγύπτιο εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ τον Νοέμβριο του 2012 στη Σαλαμίνα.

Ο αγώνας και η δικαίωση του Ουαλίντ αποτελούν φάρο τόσο για τα θύματα ρατσιστικής βίας που βρίσκουν το σθένος να καταγγείλουν και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, όσο και για όλη την κοινωνία που οφείλει να μην έχει καμία ανοχή σε πράξεις και συμπεριφορές ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Καλούμε τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, και τα συνδικάτα όλης της χώρας σε διαρκή επαγρύπνηση στους χώρους εργασίας για την πρόληψη φαινομένων ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και, εφόσον περιέλθει σε γνώση τους περιστατικό βίας, να το καταγγείλουν στο ΣΕΠΕ και την Αστυνομία, προστατεύοντας το θύμα.

Ζητούμε την πλήρη υιοθέτηση των προτάσεων της ΓΣΕΕ για την αυστηρή αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, ώστε να αντιμετωπισθεί επιτέλους το περιβάλλον ανομίας και παραβατικότητας που έχει εμπεδωθεί στην ελληνική πραγματικότητα σε βάρος των εργαζομένων και ιδιαίτερα των ευάλωτων στη βία ατόμων λόγω υπαρκτών ή νομιζόμενων χαρακτηριστικών (μεταναστών/ριών, προσφύγων, αλλόθρησκων, αναπήρων,  Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ).

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese