Του Γιώργου ΘεοχάρηΎστατη προσπάθεια διάσωσης των τρομοκρατών από τη φιλοτρομοκρατική Γαλλία…
Συνεχίζεται αμείωτα η μαζική έξοδος αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι προς τις περιοχές που βρίσκονται υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Εν τω μεταξύ, μετά τις μαζικές επιτυχίες του Συριακού Στρατού, ο λαός έχει ξεθαρρέψει ακόμη περισσότερο στο ανατολικό Χαλέπι. Πολλοί κάτοικοι ύψωσαν σημαίες της Συρίας μέσα σε αυτό, παρότι ακόμη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, και είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το στρατό της χώρας.

Ταυτόχρονα αυξάνονται και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον των τζιχαντιστών. Οι κάτοικοι της περιοχής Al-Qaterji στο ανατολικό Χαλέπι οργάνωσαν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά των τρομοκρατών και τους ζήτησαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να παραδώσουν την περιοχή στο συριακό στρατό.

Την περασμένη Τετάρτη ανώτερος Συρίας διοικητής τόνισε την καλή συνεργασία μεταξύ του λαού στο Ανατολικό Χαλέπι και του στρατού, και είπε ότι έχει ξεσπάσει μία λαϊκή εξέγερση κατά των τρομοκρατών στην περιοχή.

«Οι κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπίου έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις εναντίον των τρομοκρατών, κρατώντας μέχρι και φωτογραφίες του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Mohannad al-Haaj.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχει τοποθετηθεί εικόνα του Προέδρου Άσαντ στο υψηλότερο σημείο του τζαμιού Αμπού Μπακρ αλ-Σαντίκ στη συνοικία Al-Kalasa σε ένδειξη υποστήριξης προς το στρατό.

«Ως εκ τούτου, η λαϊκή κίνηση και εξέγερση μέσα στην πόλη δείχνει ότι οι άνθρωποι υποστηρίζουν την κυβέρνηση και προσπαθούν να βοηθήσουν τους 250.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν αιχμαλωτιστεί από τους τρομοκράτες και 7.000 από αυτούς χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες από τους τζιχαντιστές, για να ξεφύγουν από την πόλη», δήλωσε ο Al-Haaj.

Μετά από επανειλημμένες ήττες σχεδόν δύο μηνών και την επιμονή τους να παραμείνουν στην πόλη, απορρίπτοντας τις πολλές προτάσεις του στρατού να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι με τα όπλα τους, οι τρομοκράτες αντιμετωπίζουν τώρα την φοβερή πραγματικότητα του πολέμου.

Οι μονάδες του συριακού στρατού και των συμμάχων τους οχύρωσαν τις στρατιωτικές τους θέσεις στις συνοικίες Haydariyah και al-Sakhor. Όπως μεταδίδουν όλες οι ειδήσεις από το μέτωπο, από τα 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα που καταλαμβάνει το ανατολικό Χαλέπι έχουν απελευθερωθεί πάνω από τα 20, δηλαδή πάνω από το 40%.

Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, σε μία ύστατη προσπάθεια σωτηρίας των τρομοκρατών της Αλ-Κάιντα και των παρακλαδιών τους που κρατούσαν εγκλωβισμένο με τα όπλα τον κόσμο μέσα στο ανατολικό Χαλέπι και τώρα πλέον καταρρέουν, ζήτησε άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στο Χαλέπι.

«Περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή μέτρα για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και να μπορέσει να περάσει χωρίς εμπόδια ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε ο Υπουργός μιας χώρας, που ενώ έχει υποστεί τα πάνδεινα από την ισλαμική τρομοκρατία, εξακολουθεί να την υποστηρίζει στην Συρία.

Όλα όμως δείχνουν ότι ο φιλοτρομοκρατικός – φιλοτζιχαντιστικός άξονας Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Τουρκίας και Δυτικών (ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας) υφίσταται την συντριπτικότερη ήττα του από την αρχή του πολέμου στη Συρία, η οποία θα έχει πιθανότατα αποτέλεσμα και την πλήρη διάλυση των σουνιτών τρομοκρατών που υποστηρίζουν οι χώρες αυτές στην αιματοβαμμένη Συρία.

Ο πόλεμος της Συρίας, όπως και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, χώρισε την ανθρωπότητα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: στις δυνάμεις που προάγουν την επικράτηση μιας φασιστικού τύπου ισλαμιστικής δικτατορίας και του ισλαμικού φονταμενταλισμού, όπου ανήκουν οι ισχυρές σουνιτικές χώρες της Μέσης Ανατολής και οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης (ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία), και στις χώρες που επιθυμούν τη διατήρηση της κοσμικής δημοκρατίας της Συρίας, η οποία έχει προστατεύσει μέχρι τώρα τις θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες της χώρας από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό (Ρωσία, Ιράν, Κουρδιστάν, Λίβανος). Είναι απίστευτο ότι αυτές οι δυτικές χώρες που πολέμησαν τον φασισμό το 1940-1945, οι ίδιες μάχονται τώρα με κάθε μέσο για την επικράτησή του στην Συρία με μία άλλη, ίσως ακόμη πιο φρικτή και πρωτόγονη θρησκευτική μορφή, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα. Η εξήγηση είναι απλή: έχουν αντικαταστήσει τον Θεό, στον οποίο πίστευαν, με το χρήμα.
Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese