Έχοντας συμβάλει με τον δικό του τρόπο στη διάσωση περισσοτέρων από 15.000 αρχαιοτήτων, ο Γιώργος Τσούκαλης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε εκδήλωση που…
πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας.

Ο κορυφαίος Έλληνας ιδιωτικός ερευνητής, στο πλαίσιο διάλεξης για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις διαχρονικές επιπτώσεις της αρχαιοκαπηλίας, βραβεύτηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος για την τεράστια εθελοντική προσφορά του στην αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας. Εμφανώς συγκινημένη η πρόεδρος της UNESCO Ελλάδος, Δέσποινα Διακοβασίλη, πέρασε από τον λαιμό του Γιώργου Τσούκαλη το τιμητικό μεταλλείο και του απένειμε τον πάπυρο με το βραβείο, μία μικρή αναγνώριση στην εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες σημαντική συμβολή του στη διάσωση των πολιτικών θησαυρών της χώρας μας.

Στην ειδική εκδήλωση μίλησαν για το μείζον θέμα της αρχαιοκαπηλίας ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην υπουργός, ο Άδωνης Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ο Τζανέτος Φιλιππάκος, αναπληρωτής Γ.Γ. υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Μίμης Πλέσσας, συνθέτης, ο Γιάννης Ραχωβίτσας, επίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, η Βίκυ Μπαφατάκη, αρχαιολόγος επικοινωνιολόγος και Γ.Γ. των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και ο Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Όλοι είχαν να πουν μία καλή κουβέντα για τον Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος στο πλαίσιο της διάλεξης του τόνισε ότι η αρχαιοκαπηλία είναι ζήτημα μείζονος σημασίας που αφορά σε όλη την Ελλάδα και άπτεται της συνέχειας μας ως έθνους.

Το παρών στην εκδήλωση –παρότι λόγω κακοκαιρίας το βράδυ του Σαββάτου ήταν αρκετά «δύσκολο»- έδωσε πλήθος φίλων, αλλά και απλού κόσμου που θέλησε να γνωρίσει μία από τις δραστηριότητας του πολυσχιδούς ιδιωτικού ερευνητή.

Ο Γιώργος Τσούκαλης, με το βραβείο ανά χείρας, ανάμεσα στους συντελεστές της βραδιάς.Δεν θα μπορούσε να λείπει ο καλός του φίλος, αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Ραχωβίτσας.Δύο από τους ομιλητές: Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης και ο δημοσιογράφος – πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese