Μεγαλώνει το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον στις ψήφους των πολιτών…

Εκτός της νίκης του «με συντριπτική πλειοψηφία» στο σώμα των εκλεκτόρων, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι βέβαιος πως κέρδισε και τη λαϊκή ψήφο «αν εξαιρέσει κανείς τα εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν παράνομα», όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.
Η δήλωση έγινε καθώς η καταμέτρηση ψήφων συνεχίζεται στις ΗΠΑ με τη Χίλαρι Κλίντον να προηγείται κατά 2 εκατομμύρια ψήφους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί έως και τα 2,5 εκατομμύρια.
Ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών αποφασίζεται από το Σώμα των Εκλεκτόρων (Electoral College), βάσει του συνόλου των ψήφων που αντιπροσωπεύει κάθε πολιτεία την οποία κερδίζει ένας υποψήφιος και όχι από τον αριθμό των άμεσων ψήφων των πολιτών.
Ο Τραμπ συγκέντρωσε αριθμό μεγαλύτερο των απαιτούμενων ψήφων εκλεκτόρων (270) που χρειάζεται για να γίνει πρόεδρος. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Σώματος Εκλεκτόρων αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese