«Έκλαψα ανεξέλεγκτα» δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής σε δημοσιογράφους, και συνέχισε: «Μετά τον πατέρα μου είναι ο πιο…
μεγάλος πόνος που γνωρίζω».

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου έχει πολλές φορές αποκαλύψει ότι αισθανόταν τον Φιντέλ Κάστρο ως τον «δεύτερο πατέρα» του.

Οι δύο άντρες γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 17 όταν ο Μαραντόνα βοήθησε την Αργεντινή να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό –τέσσερα χρόνια πριν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης που θα οδηγούσε σε μια νέα εποχή οικονομικών δυσκολιών στο κουμουνιστικό νησί.
Η… παράξενη φιλία μεταξύ των δύο αντρών αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Μαραντόνα επέλεξε να μείνει μόνιμα στην Αβάνα για τέσσερα χρόνια, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να ανεξαρτητοποιηθεί από τα ναρκωτικά. Η Κούβα έχει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για την κατοχή ναρκωτικών…

«Άνοιξε τις πόρτες της Κούβας για εμένα όταν οι κλινικές στην Αργεντινή μου τις έκλειναν στα μούρα. Δεν ήθελαν τον θάνατο του Μαραντόνα στα χέρια τους…» είπε ο ίδιος ο θρύλος του ποδοσφαίρου.

«Μου είπε ότι μπορώ να το κάνω και το έκανα. Και να που τώρα είμαι εδώ και μιλάω για αυτόν… Αυτή είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχω από εκείνον» δήλωσε ο Μαραντόνα με τρεμάμενη από την συγκίνηση φωνή.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese