Του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου, Αρθρογράφου -Σχολιογράφου
Δεν μας φτάνει η φτώχεια μας (οικονομική, ηθική, διανοητική κ.α) έχουμε και τους …
“Λάζαρους του Συνδικαλισμού” που ανασταίνονται κατά καιρούς και αναστατώνουν τη ζωή μας με “στάσεις εργασίας” και διαστάσεις ταλαιπωρίας!…..

Κάποτε είχαμε το ΠΟΣΥΜ

(=ΠολιτικοΟικονομικόΣΥνδικαλιστικόΜιντιακό) Κατεστημένο που βασάνιζε και εκμεταλλευόταν τους ιθαγενείς.

Σταδιακά -ευτυχώς- το ένα από τα 4 σκέλη του, το Συνδικαλιστικό, φυλλορρόησε. Νομίσαμε πως γλυτώσαμε. (Έμεινε πλέον το ΠΟΜ= ΠολιτικόΟικονομικόΜιντιακό). Δυστυχώς φαίνεται πως πρόκειται -σε κάποιους κλάδους, όπως οι Συγκοινωνίες- για  ν ε κ ρ ο φ ά ν ε ι α .

Κατά καιρούς οι “Συνδικαλιστικοί Λάζαροι” ανασταίνονται και διεκδικούν τα παλαιά τους προνόμια, καθώς και τα “όργανα μαστιγώματος της ηρεμίας μας”.

Τι χρειάζονται, ποιόν, ποιούς, εξυπηρετούν οι αχρείαστες κυλιόμενες 2ωρες ή 4ωρες “στάσεις εργασίας” ή οι διακοπές των συρμών λόγω …. συνεδρίασης 10 πχ ατόμων /εργατοπατέρων;
Δεν σκέπτονται τα εκατομμύρια του λαού που έχει ήδη τόσα προβλήματα και δεν διαθέτει χρήματα για ταξί;

Ελπίζω πως τα φαινόμενα “Συνδικαλιστικής νεκροφάνειας ” θα τελειώσουν οριστικά.

Δεν ήμουν ποτέ εναντίον των θεμιτών διεκδικήσεων των εργαζομένων (πως θα μπορούσα άλλωστε να είμαι, ως αυτοαπασχολούμενος -όταν δούλευα- και τώρα ως συνταξιούχος) αλλά είμαι απέναντι σε αναποτελεσματικές ενέργειες, όπου τιμωρείται ο αμέτοχος, μη ευθυνόμενος κόσμος, επειδή άλλοι φταίνε.

Έχω ξαναγράψει τι θα μπορούσαν να προκηρύξουν:
Απεργία μιας εβδομάδας σε 24ωρη βάση! Να το κλείσουν δηλ με χοντρό λουκέτο το “μαγαζί” ώστε να δουν αποτελέσματα – θετικά ή αρνητικά-.

Αυτά τα άσφαιρα πυρά για την τιμή των όπλων, που αποσκοπούν να κάνουν απλώς αισθητή την παρουσία τους μερικοί εργατοπατέρες, είναι για γέλια και για κλάματα. Αναποτελεσματικές, σπασμωδικές και βασανιστικές , για τον κόσμο, ενέργειες.

Τόσες απαγορεύσεις υπάρχουν. Απίστευτες στερήσεις, ανατροπές του τρόπου ζωής μας έχουν επιφέρει οι εξουσιαστές μας. Δεν μπορούν να απαγορεύσουν αυτού του είδους τις … “Απεργιακές τσόντες/στάσεις εργασίας”;

ΥΓ   Μήπως ήρθε η ώρα να προσθέσουμε την δωδεκάτη Αρχή; Την “Α ρ χ ή π ρ ο σ τ α σ ί α ς α π ό Σ υ ν δ ι κ α λ ι σ τ ι κ έ ς Α υ θ α ι ρ ε σ ί ε ς”; Όχι πως θα προσφέρει τίποτα (όπως και οι άλλες έντεκα που … “λειτουργούν”), αλλά να, έτσι, για …. ψυχολογικούς λόγους!  Ας μας προσφέρουν κάτι από την – εν επαρκεία – ανεπάρκεια τους οι “αρμόδιοι”.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese