Ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανοκουβανών μαζεύτηκαν έξω από το εστιατόριο Versailles στη «Μικρή Αβάνα» με κουβανικές σημαίες με…
αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι

«Οι χοροί καλά κρατούν» το Σάββατο στο Μαϊάμι της Φλόριντα για το θάνατο του ιστορικού – όσο και αμφιλεγόμενου – ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. Σημειώνεται ότι η Φλόριντα είναι τόπος όλων των αντικαθεστωτικών Κουβανών προσφύγων. Το Μαϊάμι είναι κατάφωτο από πυροτεχνήματα, ενώ οι πανηγυρισμοί είναι έξαλλοι.

Με το που μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του Κάστρο ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανοκουβανών ξεχύθηκαν στους δρόμους με τα οχήματά τους κορνάροντας μανιωδώς και συγκεντρώθηκαν έξω από το εστιατόριο Versailles στη «Μικρή Αβάνα» με κουβανικές σημαίες με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι. Χορεύουν, τραγουδούν και αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον.

«Περιμέναμε να συμβεί πολύ καιρό αυτό» δηλώνουν, κάποιοι εξ αυτών συγκινημένοι. «Ελευθερία» φωνάζουν κάποιοι άλλοι. «Party time Cuba!» (Ώρα για πάρτι Κούβα) δηλώνουν κάποιοι άλλοι, ευελπιστώντας ότι ο θάνατος του Κάστρο θα καταφέρει και το τελικό πλήγμα στο κομμουνιστικό καθεστώς.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese