Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν οι τελωνιακές αρχές στο Χονγκ Κονγκ, χωρίς να είναι σαφές εάν είχαν πληροφόρηση ή ο εντοπισμός του φορτίου των τουλάχιστον…
εννιά τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) τύπου Terrex AV81, ήταν αποτέλεσμα τύχης και επισταμένων ελέγχων.

Το φορτίο είχε ξεκινήσει από την Ταϊβάν με προορισμό της Σιγκαπούρη, με αποτέλεσμα να προκληθεί και διπλωματικό επεισόδιο, καθώς η ασιατική πόλη-κράτος παραδέχθηκε την ιδιοκτησία του φορτίου, που είναι το μεγαλύτερο εμπορευμάτων που χρειάζονται ειδικές άδεις για να διακινηθούν, τις δυο τελευταίες δεκαετίες που το Χονγκ Κονγκ επέστρεψε από τη Βρετανία στην Κίνα.

Αυτό που δεν έχει γίνει σαφές και καλείται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη να ανακαλύψει, είναι για ποιον λόγο το φορτίο ξεφορτώθηκε στον λιμένα του Χονγκ Κονγκ από τη στιγμή που δεν ήταν ο τελικός του προορισμός, ώστε να ξεφορτωθεί για λογαριασμό του παραλήπτη.

Μια πιθανότητα είναι να πρόκειται περί λάθους, αν και είναι ιδιαζόντως… «χοντρό» για να το αποδεχθεί κανείς ως αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Η άλλη πιθανότητα είναι οι τελωνιακοί να είχαν στα χέρια τους συγκεκριμένη πληροφορία, όπως προαναφέρθηκε.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese