Διαταράχθηκαν οι σχέσεις των δυο Μητροπολιτών του Ν. Τρικάλων στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης της …
Ιεραρχίας της Εκκλησίας, με αφορμή τον τίτλο της «Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών».

Όπως αναφέρουν πηγές του trikalavoice.gr  το θέμα ετέθη ένα χρόνο μετά από την πρώτη κατάθεση στο τραπέζι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ μιας και δεν στέκει ούτε εκκλησιολογικά, ούτε νομικοκανονικά να φέρει τον τίτλο άλλης Μητροπόλεως, η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Η επαναφορά του θέματος, έστω και στο περιθώριο της Συνόδου, φέρεται να προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και είχε υπογράψει υπέρ της μονιμότητας της γειτονικής Μητροπόλεως.

Όλο το ζήτημα έχει να κάνει με τον τίτλο του «Σταγών» (παλαιά ονομασία της πόλης της Καλαμπάκας) τον οποίο φέρουν σήμερα και οι δυο. Πληροφορίες του trikalavoice.gr  αναφέρουν ότι φορείς και πολίτες της Καλαμπάκας είναι έτοιμοι να προσφύγουν και στα Δικαστήρια ζητώντας την απαλοιφή του τίτλου από τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese