5 βήματα για να έχει άψογα βαμμένα χείλη…

Βήμα 1ο – Απολέπιση
Τα χείλη είναι αρκετά ευαίσθητα επομένως είναι συχνό το φαινόμενο να αφυδατώνονται, να σκάνε και να ξεφλουδίζουν. Κι όλα αυτά όταν μένουν πάνω στα χείλη σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στο σωστό στρώσιμο του lipstick. Κάνε ένα ήπιο scrub χειλιών –εύκολα μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου- και απομάκρυνε όλα τα νεκρά κύτταρα που κάνουν τραχιά την υφή τους.

Βήμα 2ο – Ενυδάτωση
Μετά την απολέπιση σειρά έχει η ενυδάτωση που κυρίως το χειμώνα τα χείλη σου την έχουν πολλή ανάγκη. Αφού τα προετοίμασες κατάλληλα, τώρα ήρθε η ώρα να τους χαρίσεις μία πλούσια ενυδάτωση. Ένα lip balm θα βρίσκεται σίγουρα στο νεσεσέρ σου. Πέρασε μία στρώση στα χείλη και άφησέ τα να απορροφήσουν όση ποσότητα έχουν ανάγκη. Αν θέλεις να τα βάψεις αμέσως μετά τότε πρέπει να ταμπονάρεις την περιττή ποσότητα για να συνεχίσεις.

Βήμα 3ο – Περίγραμμα
Μπορεί το περίγραμμα να σου φαίνεται υπερβολή για το καθημερινό μακιγιάζ ή περιττό σε κάποιες αποχρώσεις κραγιόν, ωστόσο είναι ένα βασικό βήμα για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι χειλιών και από τις γωνίες προς τα μέσα ξεκίνα να κάνεις προσεκτικά το περίγραμμα των χειλιών σου. Έτσι θα οριοθετήσεις σωστά τα χείλη σου και θα σου είναι πιο εύκολο να βάλεις το κραγιόν.

Βήμα 4ο – Εφαρμογή
Ήρθε η ώρα να διαλέξεις το χρώμα που θες και να βάψεις τα χείλη σου με το lipstick. Αν έχεις χρόνο και όρεξη δοκίμασε να το απλώσεις με το ειδικό πινέλο για να μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα την ποσότητα στα χείλη. Αλλά και με το ίδιο το κραγιόν, αφού έχει προηγηθεί το περίγραμμα καλά θα τα πας.

Βήμα 5ο – Τελειοποίηση
Αφού έχεις τελειώσει και με το κραγιόν, σειρά έχει το ταμπονάρισμα με το χαρτομάντιλο. Άνοιξε τα χείλη σου, βάλε ανάμεσα το χαρτομάντιλο και ακούμπησε απαλά τα χείλη σου. Η ποσότητα που θα μείνει πάνω του είναι αυτή που πιθανότατα θα πήγαινε στα δόντια σου.

My tip: Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα κυρίως με τα lipsticks που είναι ματ και σε έντονο χρώμα.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese