Συνελήφθησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο…

Επιθέσεις σε τουριστικά αξιοθέατα στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού ετοίμαζαν οι ύποπτοι που συνελήφθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γαλλία, στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.
Αστυνομικές πηγές ανακοίνωσαν ότι μεταξύ των στόχων των επιθέσεων που θα έκαναν την 1η Δεκέμβρη ήταν το θεματικό πάρκο της Disneyland στο Παρίσι, που απέχει 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων, η πιο ακριβή εμπορική αρτηρία της Ευρώπης, το κέντρο της γαλλικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ της γαλλικής πρωτεύουσας, το μεγαλειώδες κτίριο που στεγάζει το αρχηγείο της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή της Κε ντ’ Ορφέβρ και το γειτονικό του κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Οι στόχοι των πέντε συλληφθέντων και η ημερομηνία που σχεδίαζαν να εξαπολύσουν την επίθεση διακριβώθηκαν έπειτα από πληροφορίες που βρέθηκαν σε ένα smartphone, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese