Τελικά είναι καλύτερο να κάνεις ντους το πρωί ή το βράδυ;…

Πρωινό ντους
Σύμφωνα με την Shelley Carson, λέκτορα ψυχολογίας στο Harvard, το πρωινό ντους βοηθάει πολύ στη δημιουργικότητα. Αν στην δουλειά η μέρα που ξεκινά είναι αγχωτική, το ντους θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις ενώ ταυτόχρονα θα διεγείρει τη δημιουργικότητά σου.

Βραδινό ντους
Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς από την υπερένταση που σου άφησε μία αγχωτική μέρα τότε το βραδινό ντους είναι ό,τι καλύτερο. Το ντους ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος γεγονός που βοηθάει να σε πάρει πιο εύκολα ο ύπνος.

Ο Christopher Winter, MD στην Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου θεωρεί ότι το ντους είναι ένας ωραίος τρόπος για να ξεγελάσεις το σώμα σου και να το πείσεις ότι είναι ώρα να πέσει στο κρεβάτι. Επίσης το μπάνιο το βράδυ έχει και πρακτική σημασία αφού καθαρίζει το σώμα από τους ρύπους και τον ιδρώτα.

Και τα δύο
Φυσικά μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο ή να προσαρμόσεις αυτή σου τη συνήθεια ανάλογα με τις ανάγκες που επιτάσσει η καθημερινότητα.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese