Μην προσπαθείς να…
νικήσεις
Το να επιτεθούμε στις ιδέες κάποιου το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να το βάλουμε σε θέση επιθετικής άμυνας. Προσπάθησε να πάρεις τα επιχειρήματα του συνομιλητή σου και να τα επεκτείνεις μέχρι το σημείο που θα ακούγονται «λογικά»

Να είσαι πολιτισμένος
Όσο γελοία και αν ακούγεται η οπτική του συνομιλητή σου πρέπει να την σεβαστείς. Όταν οι άνθρωποι επιβεβαιώσουν με κάποιο τρόπο την αλήθεια των πιστεύω τους με κάποιο τρόπο τότε είναι πιο ανοιχτοί σε λογικά επιχειρήματα.

Κάνε ερωτήσεις με «ανοιχτές» απαντήσεις
Βοηθά να κάνουμε ερωτήσεις γενικού τύπου οι οποίες είναι «ανοιχτές» σε απαντήσεις όπως η παρακάτω: «Πως θα άλλαζες αν είχες όλα τα χρήματα του κόσμου;».

Να έχεις αυτοπεποίθηση
Οι άνθρωποι δεν ακούν αυτόν που έχει δίκιο αλλά εκείνον που με το στυλ του δείχνει πως γνωρίζει την σωστή απάντηση, ακόμα και αν δεν την γνωρίζει.

Δείξε ότι κι άλλοι άνθρωποι συμφωνούν μαζί σου
Η καλύτερη τακτική για να κάνεις τους άλλους να έρθουν σιγά σιγά με τα νερά σου είναι να χρησιμοποιήσεις την κοινωνική αποδοχή. Πάντα υποθέτουμε πως η συμπεριφορά των άλλων σε συγκεκριμένες περιστάσεις είναι η πρέπουσα.

Χρησιμοποίησε γραφήματα
Έρευνα του Πανεπιστημίου Κορνέλ έδειξε πως οι άνθρωποι εμπιστεύονται τους επιστήμονες. Οπότε χρησιμοποίησε μεθόδους που μοιάζουν επιστημονικές, όπως τα γραφήματα.

Πήγαινε ένα βήμα παραπέρα από τα δεδομένα
Η ιστορία που έζησε ένας φίλος σου ή ένας συγγενής σου είναι ένα δεδομένο που σου έχει μεταφερθεί. Εσύ πρέπει να χρησιμοποιήσεις στοιχεία για αυτά τα δεδομένα που κανένας δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese