Τη στήριξή της στην υποχρεωτική στράτευση στα 18, αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος…
φέρει σχετική ρύθμιση, εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του αντιπροέδρου του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος αποκάλυψε ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας που ήταν πάρων στη χθεσινή ενημέρωση του προέδρου τη Ν.Δ. στο Πεντάγωνο, έδειξε να συμφωνεί με τη θέση του υπουργού Άμυνας, και του ΑΓΕΕΘΑ, για τη στράτευση, γνέφοντας καταφατικά. «Ήταν και ο Βίτσας εκεί, όχι μόνο διαφώνησε, αλλά και φαίνεται ότι υπερθεμάτισε με το νεύμα της κεφαλής του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το απόγευμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει θεμα υποχρεωτικής στράτευσης στο εξωτερικό» πρόσθεσε, κατηγορώντας τον κυβερνητικός εκπρόσωπο ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του υπουργού Άμυνας και του ΑΓΕΕΘΑ.

«Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό. Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας» τόνισε.

«Οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου με υποχρεωτική στράτευση στα 18 περισσότερους ανθρώπους στις μονάδες, και το νέο να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία του και να κοιτάξει τις σπουδές του… Ο στρατός έχει νέους ανθρώπους» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αποσαφήνισε ότι «δεν υπάρχει προσέγγιση της Ν.Δ. με τους ΑΝΕΛ και τους Καμμένους και ότι η Ν.Δ. είναι κατά του λαϊκισμού, τη στιγμή που ο Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι είναι “Πηλιογούσης” έκανε τη δήλωση “στα τέσσερα κ.λπ.”». «Αν ζητήσει συγγνώμη από τον Σαμαρά, τους τότε υπουργούς, τους τότε βουλευτές και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που εξύβριζε τότε τι να σας πω. Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει», δήλωσε.

«Ο Ερντογάν έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού. Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής, αυτό είναι επικίνδυνο», προειδοποίησε ο κ. Γεωργιάδης. Εφόσον ο κ. Τζανακόπουλος δεν γνωρίζει τι δηλώνει ο υπουργός Άμυνας δεν μεγάλη γνώση των όσων συμβαίνουν γύρω του, αλλά οφείλει να έχει γνώση του τι έχει πει ο Ερντογάν πρόσθεσε σκωπτικά.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση επισήμανε ότι αν όλα πάνε για τον Τσίπρα η Ελλάδα θα καταφέρει να βρεθεί εκεί που ήταν το Μάιο του 2014, μιλώντας για τρία χαμένα χρόνια.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese