Σκληραίνει τη στάση του το Βερολίνο και “ματαιώνει” το Washington Group που θα συγκαλείτο την Πρασκευή στη Γερμανική Πρωτεύουσα, με αποκλειστικό θέμα το ελληνικό χρέος και τη συμμετοχή, ή μή, του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα στις 28 του μήνα έρχεται στην Ελλάδα ο Μοσχοβισί, σε μια προσπάθεια ανίχνευσης των προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης … Δεν θα γίνει τελικά η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης ( Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία) και εκπροσώπων του ΔΝΤ, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή με θέμα το ελληνικό ζήτημα στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Deutsche Welle.

Στο λεγόμενο «Washington Group» είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Στο «Μίνι Eurogroup» θα λάμβαναν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Γερμανίας, αλλά και ο πρόεδρος του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Μ. Κερέ. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλ. Ρέγκλινγκ αναμενόταν να βρεθεί και αυτός στο Βερολίνο, όπως και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Από την πλευρά του, το Βερολίνο διαψεύδει ότι υπήρχε ενδεχόμενο τέτοιας συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης.
«Δεν υπάρχει, δεν υπήρχε, δεν πρόκειται να γίνει και δεν υπάρχει κανένας λόγος για ‘έκτακτη κρίσιμη συνάντηση’’ γιατί δεν υπάρχει κρίση, υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει η αξιολόγηση που τρέχει» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, διαψεύδοντας το σχετικό γερμανικό δημοσίευμα.
Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese