Σε γραμμή ΣΕΒ και ΔΝΤ ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Κ.Ο. της Ν.Δ. !!! Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εργασιακά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Ανέφερε για παράδειγμα ότι εφόσον συμφωνούν εργαζόμενοι και εργοδότες η

επιχειρησιακή σύμβαση θα πρέπει να υπερισχύει. Στόχος θα έπρεπε να είναι, τόνισε, η προστασία των εργαζομένων από την εκμετάλλευση και όχι η προσπάθεια προστασίας των συνδικαλιστών.

Άλλα ζητήματα που αφορούν τη δεύτερη αξιολόγηση, όπως είπε, θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί: το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο του 2016. Τα ζητήματα που αφορούν την δεύτερη αξιολόγηση θα έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και μήνες και να έχει μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
(Ρεπορτάζ: Αυγερινός Χατζηχρυσός )
«Η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από το χρέος, το οποίο η ίδια διόγκωσε, ένα χρέος που το 2011 μειώθηκε κατά 130 δις. Η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν μία σειρά από παραμετρικές αλλαγές. Σήμερα, το χρέος έχει αναχθεί σε προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ανικανότητα της κυβέρνησης. Συμφωνούμε στη ρύθμιση και την στηρίζουμε. Ωστόσο, η ρύθμιση δεν είναι και ικανή συνθήκη για την έξοδο από την κρίση, χρειάζονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα προσελκύσουν επενδύσεις. Χρειάζεται μείωση φόρων, επιτάχυνση αλλαγών στο κράτος, ενίσχυση της ρευστότητας και ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Μόνο έτσι θα πετύχουμε ανάπτυξη 4% και δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. «Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι πλειοψηφικό σήμερα, όχι γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί η κοινωνία δεν αντέχει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η τάση για πολιτική αλλαγή αποτυπώνεται ξεκάθαρα. Το τελευταίο διάστημα η ΝΔ έχει πετύχει μία σειρά από μικρές και μεγάλες νίκες» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι εμπόδισαν την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ακύρωσαν τον νόμο Παππά και πέτυχαν μεγαλύτερο αριθμό αδειών και έλεγχο της διαδικασίας της αδειοδότησης από ένα αναβαθμισμένο ΕΣΡ.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese