Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναλύσει τις μέχρι τώρα εξελίξεις και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μία συμφωνία με τους …
δανειστές, που θα διατηρεί τις «κόκκινες» γραμμές στα εργασιακά και άλλα θέματα μείζονος σημασίας

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει την ανάταξη του ηθικού των βουλευτών του κόμματός του συνεδριάζει το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των κρίσιμων νομοθετημάτων που πρέπει να εγκρίνει η Βουλή για τη δεύτερη αξιολόγηση και τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναλύσει τις μέχρι τώρα εξελίξεις και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μία συμφωνία με τους δανειστές, που θα διατηρεί τις «κόκκινες» γραμμές στα εργασιακά και άλλα θέματα μείζονος σημασίας. Ταυτόχρονα θα εκφράσει την πεποίθησή του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει απόφαση για το ελληνικό χρέος. Ο πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει επίσης τους βουλευτές του, οι οποίοι ανησυχούν, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του, όχι μόνο για το οικονομικό ζήτημα, αλλά και για τα εθνικά θέματα μετά τις νέες προκλήσεις από την τουρκική πλευρά και τον Ερντογάν, αλλά και το διαφαινόμενο ναυάγιο στο Κυπριακό, καθώς και την πρωτοβουλία του για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, στις 13:30, θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού και αναμένεται να λάβουν το λόγο, κεκλεισμένων των θυρών και βουλευτές του κόμματος.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese