Είκοσι νεκροί και 50 τραυματίες. Όχι, δεν είναι ο απολογισμός κάποιας τρομοκρατικής ενέργειας, ούτε κάποιας φυσικής καταστροφής. Είναι ο απολογισμός των σφοδρών συγκρούσεων που προκάλεσε το δάγκωμα μιας…

μαϊμούς σε ένα νεαρό κοριτσάκι, στη Λιβύη.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Μια μαϊμού που ήταν το κατοικίδιο της φατρίας Guedadfa, δάγκωσε ένα κοριτσάκι από την αντίπαλη φατρία Awlad Suleiman.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε «αυτό σηκώνει αίμα»! Επί τόπου λοιπόν, στις πρώτες συγκρούσεις που ακολούθησαν αμέσως μετά το περιστατικό έχασαν τις ζωές τους τρία άτομα, καθώς και η άτυχη μαϊμού.
Ωστόσο οι τρεις νεκροί δεν ήταν αρκετοί για να μπει τέρμα στη διένεξη. Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το BBC, στις συγκρούσεις μεταξύ των δύο φατριών χρησιμοποιήθηκε βαρύς οπλισμός. Συγκεκριμένα τανκς, ρουκέτες και όλμοι!
Μάλιστα, ο απολογισμός ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς οι πληροφορίες φαίνεται να αφορούν μόνο τους νεκρούς από την πλευρά της φατρίας Awlad Suleiman.
Πηγή: ΒΒC

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese