Κατά £40 το χρόνο θα μειωθούν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Αγγλία και την Ουαλία, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να…
μειώσει το φαινόμενο των ψευδών αξιώσεων λόγω τραυματισμού αυχένα από τροχαίο.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Liz Truss, προειδοποίησε ότι η ανεξέλεγκτη τάση των οδηγών να ζητούν αποζημίωση για τραυματισμό στον αυχένα, αυξάνει τα ασφάλιστρα εκατομμυρίων «νομοταγών» οδηγών και τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί θα πατάξουν τις υπερβολικές και ψευδείς αξιώσεις. “Οι ασφαλιστικές έχουν υποσχεθεί να «επιστρέψουν» τα χρήματα που θα αποταμιευθούν στις τσέπες των οδηγών”, είπε η υπουργός.

Κάθε μέρα σημειώνονται περισσότερες από 1.500 αξιώσεις για τραυματισμό αυχένα, που ισοδυναμεί σε μία αξίωση ανά 1 λεπτό, γεγονός που εγείρει τις ανησυχίες ότι στη χώρα έχει αναπτυχθεί το φαινόμενο “cash for crash” (στημένα τροχαία). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αξιώσεις για τραυματισμό από τροχαίο έχουν αυξηθεί από τις £190.000 το 2005/6 στις £770.000 το 2015.

Εμείς να σημειώσουμε ότι είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στη Βρετανία, ολόκληρος υπουργός ασχολείται με το θέμα αυτό χωρίς να φοβάται να τον κατηγορήσουν ότι τα “βρήκε” με τους ασφαλιστές. Μάλιστα στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας προωθεί μέτρα υπέρ των ασφαλισμένων. Μόνο θλίψη μπορεί να αισθάνεσαι, όταν σκέφτεσαι πώς στέκονται οι δικοί μας Υπουργοί απέναντι στον κλάδο και πώς “λύνουν” και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους, όπως το σκάνδαλο Ασπίς, η περίπτωση της International Life, του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων κ.λ.π.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese