Σε πλήρη ταύτιση με τη γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με το χρέος προχώρησε ο «σκιώδης υπουργός» Μετανάστευσης της ΝΔΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ο κ. Βαρβιτσιώτης υιοθέτησε πλήρως τη ρητορική του απομονωμένου στις τάξεις των δανειστών πλέον Γερμανού υπουργού Οικονομικών, παραπέμποντας τις αποφάσεις για το χρέος για μετά το 2018.
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Βαρβιτσιώτης λειτουργεί υπονομευτικά όχι για την κυβέρνηση αλλά για τη χώρα, καθώς η απομείωση του χρέους θα μπορέσει να οδηγήσει στην αναστροφή του κλίματος, προοπτική που ωστόσο φαντάζει ήσσονος σημασίας μπροστά στην «Μεγάλη Ιδέα» της ανακατάληψης της εξουσίας από ορισμένους στη ΝΔ.
Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης αντιπαρέρχεται τη στάση που τηρούν οι ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα, η Κομισιόν και σημαντική μερίδα των ευρωπαίων εταίρων και δηλώνει τυφλή πίστη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
«Πιστεύω ότι δεν είμαστε κοντά σε μία ρύθμιση του χρέους έως το Δεκέμβριο. Και να σας πω και την αλήθεια δεν πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι το χρέος. Έχουμε το περιθώριο, έως το τέλος του 2018 που πληρώνουμε χαμηλό επιτόκιο και δεν έχουμε υποχρέωση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, κλείνοντας επί της ουσίας το μάτι στον Σόιμπλε σε μία άλλη εκδοχή του «Βάστα Βόλφγκανγκ»…
http://www.tribune.gr/

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese