Ηχηρή παρέμβαση του Παύλου Πολάκη για όσα δημοσιεύθηκαν στο Documento της Κυριακής, αναφορικά με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, που είχε

μετατραπεί σε έναν οργανισμό διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ρουσφετιού και «μαύρου» χρήματος. «Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρέος απέναντι στους πολίτες να εξετάσει τη γνησιότητα των στοιχείων» τονίζει ο αν. υπουργός.

Το πρώτο θέμα του Documento προκαλεί πολιτικούς τριγμούς για τις εξωθεσμικές πρακτικές που ακολουθούσαν προβεβλημένα πρόσωπα όχι μόνο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Εκτός από τον φερόμενο «εξυπηρετητή», Θ. Παπαδημητρίου, υπουργικά στελέχη φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο αλισβερίσι διορισμών. 
Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει απασχολήσει πολλάκις την κοινή γνώμη αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη διανομή δημόσιου χρήματος, με σκοπό την εξυπηρέτηση επικοινωνιακών εκστρατειών. Εν πολλοίς, οι εκστρατείες αυτές δεν είχαν κανένα σημείο αναφοράς με το ίδιο το κέντρο, ενώ θα μπορούσαν να μην έχουν πληρωθεί καν αφού αποτελούν κοινωνικά μηνύματα. Λόγου χάρη η καμπάνια κατά του καρκίνου, όταν η επάρατη νόσος βαφτίστηκε μεταδοτική, και η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα.
Το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου Documento πυροδότησε σειρά εξελίξεων. Πρώτα, η αντίδραση του «ευυπόληπτου» Άδωνι Γεωργιάδη μέσω ΔΟΛ, ο οποίος παρέθεσε νομικίστικα επιχειρήματα αντί να δώσει απάντηση στην ουσία του ζητήματος. 
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζει πως όσα αναφέρονται στις δημοσιευμένες υποκλαπείσες συνομιλίες συνδέονται με επίσημα πορίσματα κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη έχει χρέος να εξετάσει τη γνησιότητα των στοιχείων που δημοσίευσε η εφημερίδα.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη:
Με αφορμή το πρωτοσέλιδο και ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες του πρώτου φύλλου της εφημερίδας Documento, η Νέα Δημοκρατία, ευρισκόμενη προφανώς σε κατάσταση πανικού, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εν μία νυκτί μεταλλάσσεται από θιασώτης της πολυφωνίας στο χώρο των ΜΜΕ, σε στοχοποιητή συγκεκριμένων μέσων.
Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία, ότι εκείνη είναι το κόμμα που υιοθετεί και μετατρέπει σε αντιπολιτευτική γραμμή τα πιο κίτρινα δημοσιεύματα της μοναδικής εφημερίδας, που μέσω κουπονιών, «πληρώνει» τους αναγνώστες για να την αγοράσουν, εκείνη είναι που υπαγορεύει ή αντιγράφει από ανακοινώσεις εξαρτημένων ηγεσιών συνδικαλιστικών οργανώσεων, χαρακτηρισμούς όπως «Μαυρογιαλούρoς» για τον πρωθυπουργό.
Είναι προφανές πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έντρομο μπροστά στο ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ερείσματός του στην κοινωνία, σε ποσοστά Γκόρτσου στη Δώθε Παναγιά, ως συνέπεια ενδεχόμενης επαλήθευσης αυτών και άλλων καταγγελιών, σπεύδει να μιλήσει για υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών, παρακολουθήσεις, κασέτες, υποκλοπές και ψέματα. Δεδομένου ότι οι ηχογραφήσεις των συνομιλιών φέρονται να έγιναν την περίοδο 2013 – 2014, εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία παραδέχεται ότι επί των ημερών της λειτουργούσε οργανωμένο παρακράτος.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί δημοσιεύματα στηριζόμενα σε ανώνυμες καταγγελίες και δεν είναι αρμόδια να αξιολογήσει τα παρατιθέμενα στοιχεία. Όμως, σε κάθε περίπτωση, επειδή τα όσα καταγγέλλονται στο δημοσίευμα της ως άνω αναφερόμενης εφημερίδας έχουν σχέση με την καταστρατήγηση του δημοσίου συμφέροντος και συμπίπτουν με πλήθος άλλων καταγγελιών και συμπερασμάτων σε πορίσματα κρατικών ελεγκτικών υπηρεσιών, τα οποία έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω έλεγχοι, τόσο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), όσο και της Εισαγγελίας, η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρέος απέναντι στους πολίτες της χώρας να εξετάσει τη γνησιότητα των στοιχείων, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να απονείμει Δικαιοσύνη. 
www.koutipandoras.gr

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese