Οι φυσαλίδες συσκευασίας (ή bubble wrap, όπως είναι πιο γνωστό)…
είναι ιδανικά σχεδιασμένες για να προστατεύουν ευαίσθητα αντικείμενα ώστε να μην σπάσουν, αλλά και να μας βοηθούν να χαλαρώσουμε ενώ τις σκάμε.

Πριν όμως, γίνει διάσημο το bubble wrap ώστε περιτύλιγμα για εύθραυστες συσκευασίες, ήταν ένα υλικό που προοριζόταν για το σπίτι.

Σύμφωνα με τον Joey Green, έναν από τους συγγραφείς του βιβλίου «The Bubble Wrap Book», το περιτύλιγμα με τις φυσαλίδες είχε δημιουργηθεί αρχικά από τους εφευρέτες Alfred Fielding και Marc Chavannes με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως ταπετσαρία.

Οι δύο εφευρέτες, όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr, χρησιμοποίησαν δύο κουρτίνες μπάνιου τις οποίες πίεσαν μαζί ώστε να δημιουργήσουν κάτι σαν ταπετσαρία. Ο Green ανέφερε στην The Huffington Post ότι οι δύο άντρες προσπάθησαν να δημιουργήσουν μία μηχανή που φτιάχνει πλαστικές ταπετσαρίες. Αντ’ αυτού, όμως, έφτιαξαν μία μηχανή που φτιάχνει πλαστικά που έχουν μέσα φυσαλίδες με αέρα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Sealed Air, που κατασκευάζει bubble wrap επιβεβαίωσε την ιστορία. «Οι εφευρέτες παραδέχτηκαν την ήττα τους. Βρήκαν έναν τρόπο να μετατρέψουν την αποτυχία τους σε μία νέα βιομηχανία», ανέφερε.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese