Το θέμα των διοικήσεων των τραπεζών εξακολουθεί να πιέζει, αφού η ολοκλήρωση των αλλαγών αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Ξεκινώντας από το ΤΧΣ, τα υποψήφια ονόματα για τη θέση του CEO και του αναπληρωτή CEO βρίσκονται στα χέρια του υπουργού Οικονομίας κ. Τσακαλώτου και η ανακοίνωση αναμένεται από μέρα σε μέρα.
Στην τελική ευθεία βαίνει η διαδικασία για την επιλογή CEO στην

Τράπεζα Πειραιώς. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας θα ανακοινωθεί μαζί με τον πρόεδρο στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Εξάλλου εν αναμονή επιλογής προέδρου βρίσκεται και η Εθνική Τράπεζα.
Τέλος στις φημολογίες που τον ήθελαν να μετακινείται από τη Eurobank έδωσε χθες με ένα ολιγόλογο τουίτερ ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης.
Με προσωπική του ανάρτηση στο Twitter, ο κ. Κατσμούζης αναφέρει επί λέξει: ‘Συγκεκριμένοι κύκλοι διακινούν σκόπιμα αβάσιμες φήμες τις τελευταίες ημέρες για μετακίνησή μου από τη Eurobank. Θα τους απογοητεύσω’.
Αναφερόμενος στο ΣΕΤΕ στο θέμα της ανάπτυξης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε τη σημασία της ταχείας αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων. ‘Πρόκειται για μία θηλιά, για έναν παράγοντα που ακυρώνει και τις τράπεζες, αλλά ακυρώνει και μεγάλο μέρος της οικονομίας, η οποία είναι παγιδευμένη με χρέη προς τις τράπεζες, προς το Δημόσιο, προς τα ασφαλιστικά ταμεία’, τόνισε.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα, γεγονός που θα απελευθερώσει και τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.
Για πρώτη φορά έχει διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ρύθμισης των ‘κόκκινων’ δανείων, και των στεγαστικών, και των καταναλωτικών, και των επιχειρηματικών, αυτό όμως που θα επιδράσει καταλυτικά, είναι ο εξωδικαστικός διακανονισμός των δανείων. ‘Θέλουμε, δηλαδή, μια ρύθμιση των ‘κόκκινων’ δανείων με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια’, κατέληξε ο αντιπρόερος της κυβέρνησης.
Πηγή:  imerisia.gr

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese