Την ημέρα αναγγελίας του δημοψηφίσματος ο Πρωθυπουργός με υπογραφές Καμμένου και Βαλαβάνη αλλάζει τη διοίκηση του …
“εργοστασίου νομισμάτων” της χώρας μας.
Με ΦΕΚ της 26ης Ιουνίου το οποίο όμως δημοσιεύθηκε την 29η Ιουνίου, αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση αλλάζει όλο το Δ.Σ. της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου διορίζοντας ανθρώπους της εμπιστοσύνης της με πρώτο τον νέο Πρόεδρο Άρη Σπέγγο.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην 40ετή ιστορία της επιχείρησης αποκλείστηκε ο Δήμαρχος της περιοχής από το Δ.Σ.Διατηρήθηκε όμως ο ίδιος εκπρόσωπος των εργαζομένων
Ίσως αυτό ήταν ένα βήμα στο σίριαλ που φαίνεται να ακολούθησε, με την πιθανότητα η Ελλάδα να αναγκαστεί να έχει δικό της νόμισμα μετά το Δημοψήφισμα, καθώς και με τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας περί ” plan B”.

Το Ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 προκηρύχθηκε στις 28 Ιουνίου του 2015 (ΦΕΚ Α΄ 63) και διεξήχθη μία εβδομάδα αργότερα, στις 5 Ιουλίου με ερώτημα αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) η οποία προτάθηκε στις 25 Ιουνίου. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η απόρριψη της πρότασης του σχεδίου συμφωνίας με ποσοστό 61,3%.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese