Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση της…
ληστείας στο ξενοδοχείο Creta Maris και την κινηματογραφική σύλληψη των δραστών μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των επικίνδυνων κακοποιών και των ανδρών της αστυνομίας το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2015.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και της πρώτες καταθέσεις των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση, του 30χρονου Κρητικού – που φέρεται να είναι και ο «εγκέφαλος» –του Αρμένιου και της Βουλγάρας.

Ο 30χρονος φαίνεται πως παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στις δύο ληστείες και τη μία απόπειρα που είχαν γίνει στο νομό Ηρακλείου, σε ένα κοσμηματοπωλείο, σε σούπερ μάρκετ αλλά και στο Creta Maris, ενώ ο Αρμένιος συγκατηγορούμενός του ισχυρίστηκε ότι συμμετοχή μόνο στη ληστεία του Creta Maris.

Η σημερινή διαδικασία θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων, οι οποίοι υπενθυμίζεται ότι ξεπερνούν τους 50.

Την πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου που είχαν «χτυπήσει» οι ληστές το καλοκαίρι του 2014, ο οποίος επισήμανε ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δύο βασικούς κατηγορούμενος από το σωματότυπό τους, τις κινήσεις και τη φωνή τους.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese