Ένα αμερικάνικο ρυμουλκό με μια προσδεδεμένη σε αυτό άδεια φορτηγίδα πετρελαίου προσάραξε κοντά στην…
Bella Bella της Βρετανικής Κολουμπια, διαρρέοντας καύσιμο στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Το ρυμουλκό, Nathan E. Stewart, που ανήκει στην αμερικάνικη Kirby Corporation, προσάραξε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε έναν ύφαλο στην θαλάσσια του Forth Channel στο νησί Athlone. Το ρυμουλκό βυθίστηκε αργότερα, περίπου στις 9.50 π.μ τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το τοπικό Συμβούλιο των Φυλών Heiltsuk, το ρυμουλκό φέρεται να μετέφερε περίπου 60.000 γαλόνια καυσίμων, και τρεις από τις δεξαμενές του έχουν τρυπήσει.

Η μήκους 87 μέτρων φορτηγίδα, DBL 55, ευτυχώς δεν ήταν φορτωμένη με κάποιο φορτίο.
Και τα επτά μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού διασώθηκαν και είναι ασφαλή.
Το ρυμουλκό και η φορτηγίδα έπλεαν νότια προς το Βανκούβερ από το Ketchikan της Αλάσκα, όταν συνέβη το περιστατικό.
Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν μια πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα γύρω από την ATB χωρίς να έχουν τοποθετηθεί ακόμα φράγματα περιορισμού του πετρελαίου γύρω από τα πλοία.
Το Συμβούλιο των Φυλών Heiltsuk αναφέρει ότι η πετρελαιοκηλίδα απειλεί να καταστρέψει μια ευαίσθητη περιοχή συγκομιδής Κυδωνιών της Ιαπωνίας (manila clam).
Η καναδική ακτοφυλακή απέστειλε σκάφη της στο σημείο μαζί με άλλους που ανταποκρίθηκαν άμεσα. Πρόσθετο προσωπικό και ο σκάφη ήταν καθ’ οδόν από τις διασωστικές αρχές του Δυτικού Καναδά (Western Canada Marine Response Corporation-WCMRC).
Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβούλιου των Φυλών Heiltsuk, Marilyn Slett, χαρακτήρισε το περιστατικό ως μια υπενθύμιση της σημασίας της απαγόρευσης διέλευσης πετρελαιοφόρων από την βόρεια ακτή, από την οποία όμως εξαιρούνται σκάφη όπως η εν λόγω φορτηγίδα μεταφοράς πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι πριν από το περιστατικό της Πέμπτης, η παρουσία του εν λόγω ρυμουλκού και της φορτηγίδας είχε απασχολήσει τους κατοίκους της περιοχής, όπως δείχνει και το παρακάτω video:

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese