Πιθανές πιέσεις ώστε να περιορίσει τις δρστηριότητές της στις ΗΠΑ μπορεί να δεχθεί η Deutsche Bank, κάτι που θα αποτελέσει …
μέρος του συμβιβασμού στον οποίο μπορεί να καταλήξει με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με το σκάνδαλο των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής «Die Welt», το οποίο επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.

Η Deutsche Bank «πρέπει να ξεκαθαρίσει δύο πράγματα» πριν υπάρξει συμβιβασμός, τόνισε η μία πηγή. Πιθανώς η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Ο Armin Niedermeier, εκπρόσωπος Τύπου της τράπεζας, δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank είχε 10.842 υπαλλήλους στη Β. Αμερική στα τέλη του 2015, δηλαδή το 10% των υπαλλήλων της σε παγκόσμιο επίπεδο (φθάνουν στις 101.104). Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα προχωρήσει σε μείωση 9.000 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων οι 4.000 αφορούν τις μονάδες της στη Γερμανία.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese