Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος
Ποιος δεν θυμάται τον Κώστα Καραμανλή που έσπευσε να υπογράψει τότε για να μην απαλειφθεί το «Χριστιανός Ορθόδοξος» από τις …
αστυνομικές ταυτότητες. Άλλωστε όλοι οι νεοδημοκράτες και οι νεοδημοκράτισσες, καθώς και η γαλάζια γενιά τραγούδαγαν ζήτω η πατρίδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία.

Αντίθετα ο σημερινός αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίμησε να απαρνηθεί μια προνομιακή δεξαμενή ψήφων που παραδοσιακά ανήκει στη ΝΔ, ικανοποιώντας το εκσυγχρονιστικό νεοταξίτικο και νεοφιλελεύθερο ακροατήριο που απευθύνεται και το οποίο είχε συγκρουστεί ανοιχτά με την εκκλησία την περίοδο Σημίτη. Από την άλλη όμως η στάση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε νέες ανησυχίες σε ένα μεγάλο μέρος της κεντροδεξιάς παράταξης και κυρίως στους βουλευτές η εκλογή των οποίων προέρχεται σε σημαντικό βαθμό από την στήριξη του κλήρου και των Χριστιανών Ορθοδόξων.

Όλα αυτά άλλαξαν… και ξαφνικά η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει στη Βουλή το νομοσχέδιο να παντρεύονται άνδρας με άνδρα και γυναίκα με γυναίκα. Ψηφίζει να γίνει τέμενος. Αλλάζει την ιστορία και δέχεται την αλλαγή μαθήματος των θρησκευτικών.

Από την στιγμή μάλιστα που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συναντήσει μόλις μία φορά τον Αρχιεπίσκοπο και αυτή ήταν όταν εξελέγη, δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου και ήταν εθιμοτυπική. Από εκείνη την στιγμή και μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε τον κ. Ιερώνυμο τυπικά μόνο σε εκδηλώσεις. Επίσης, δεν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών αφού και οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ είναι μάλλον άθεοι και δεν τα έχουν καλά με την Εκκλησία, αφού ήσαν παλαιοί ΚΝΙΤΕΣ και συνεργάτες του Σημίτη. Άλλωστε, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Ιούνιο σε συνέντευξη του στον Ν.Χατζηνικολάου είχε ταχθεί υπέρ της «αναμόρφωσης» του βιβλίου των θρησκευτικών, όπως το ίδιο έπραξε και από το βήμα της Βουλής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν άφαντη υποβαθμίζοντας το ζήτημα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παρ’ ότι η ΝΔ ήταν από τα πρώτα θέματα στην επικαιρότητα το εκκλησιαστικό, εξέδωσε δεκάδες ανακοινώσεις και ΚΑΜΙΆ δεν αφορούσε την κόντρα της Ιεραρχίας με την κυβέρνηση. Μάλιστα ο συντονιστής Θόδωρος Φορτσάκης και ο τομεάρχης Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέδωσαν δύο ανακοινώσεις, η μία ήταν για το ζήτημα του βιβλίου της Ιστορίας, ενώ η δεύτερη αφορούσε την τράπεζα θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά ΚΑΜΙΆ για το μάθημα των Θρησκευτικών. Φυσικά για το «ντου» του Κοντομηνά στη Μενεγάκη τις απειλές και τις ύβρεις αμέσως τις έκανε όχι μόνο ανακοίνωση αλλά φεϊγ-βολάν.

Αλήθεια, γιατί δεν θέλει να πει ο Κ.Μητσοτάκης ότι είναι Δεξιό κόμμα η ΝΔ; Γιατί αποκήρυξε την λέξη «δεξιά»; Γιατί δεν μιλά για την προσήλωση της στην ιδέα του Έθνους και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Ας μην κοροϊδεύουμε όμως τον κόσμο. Μ’ ένα κέντρο μπροστά στο “Δεξιά” ή “Αριστερά” καθαρίσαμε… Ακολουθούμε όλοι την ίδια πολιτική.

Προσωπικά λοιπόν πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους και ένα κόμμα της Δημοκρατικής Κοινωνικής Δεξιάς. Ο λαός ζητά ένα κόμμα που να πιστεύει στην «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια».

*Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese