Απόφαση που αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις είναι αυτή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χανίων, με την οποία ο …
Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός ΙΝΚΑ (σούπερ μάρκετ) έχασε την αγωγή που είχε κατατεθεί εις βάρος του για τη χρήση του ονόματος και του σήματος, μετά από δικαστικές και εξωδικαστικές «περιπέτειες» πολλών ετών.

Πλέον, με βάση πάντα τη συγκεκριμένη πρωτόδικη απόφαση -που αποκαλύπτει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το HANIA.news– ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός ΙΝΚΑ καλείται να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ στη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ και στο Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Κρήτης καθώς και να αλλάξει όνομα και σήμα σε όλα τα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες τού HANIA.news, το ΙΝΚΑ (σούπερ μάρκετ) έχει ήδη καταθέσει έφεση (που έχει οριστεί για τις αρχές του επόμενου έτους), αλλά και ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία ζητά να μη γίνει εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση έως ότου η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό (Εφετείο). Τα ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν χθες και πλέον αναμένεται η ανακοίνωση της σχετικής απόφασης.

Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2015, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Ενάγοντες ήταν η Πρωτοβάθμια Ένωση Καταναλωτών με την επωνυμία «Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης» με τον διακριτικό τίτλο «ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ» με έδρα την Κίσσαμο Χανίων, που εκπροσωπούνταν από τον κ. Γιάννη Ανουσάκη και η Δευτεροβάθμια Ένωση Καταναλωτών ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΣ.ΓΟΚΕ, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, που επίσης εκπροσωπούνταν από τον κ. Ανουσάκη, ο οποίος παραστάθηκε μετά του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

Εναγόμενοι ήταν ο κ. Απόστολος Αλεξάκης (πρόεδρος του ΙΝΚΑ) και ο Αστικός Συνεταιρισμός με την επωνυμία «Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης – Μελών Ινστιτούτου Καταναλωτών» με τον διακριτικό τίτλο «ΣΥΝ.ΜΕΛΩΝ ΙΝΚΑ Π.Ε.», με έδρα την Επισκοπή Αγιάς Χανίων, οι οποίοι παραστάθηκαν διά του πληρεξούσιου δικηγόρου τους.

Πηγή

Η απόφαση 8/2016 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χανίων με την Αγωγή 30/20.07.2012 των Ενώσεων Καταναλωτών ΙΝΚΑ της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ για να μη χρησιμοποιεί τα γνωρίσματά μας, ασκήθηκε κατά των καταστημάτων που ονοματίζονται Συνεταιρισμός ΙΝ.ΚΑ Π.Ε. κλπ, που έχουν πολλά επιτυχημένα καταστήματα τροφίμων κλπ. και πουλάει σε όλους τους επισκέπτες του, μέλη και μη μέλη του ‘‘συνεταιρισμού’’ τους.
Η αγωγή μας και η απόφαση, δεν έχει σκοπό ούτε διατάσσει να κλείσει τα καταστήματα αυτά, ούτε βέβαια να απολυθεί κανένας υπάλληλός τους,

Τέτοια επίκληση είναι ακόμη μια παραπλάνηση, όπως ξέρουν να τις κάνουν.
έχει μοναδικό σκοπό να κλείσει την παραπλάνηση.

Την αγωγή μας που καταθέσαμε το 2012 αποφασίσαμε με την κλήση μας της 29.01.2015 για επαναφορά και να δικαστεί την 15.11.2012, αφότου όμως πρώτα, πριν την δικάσιμο, οι αναφορές μας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή δεν μπόρεσαν να φέρουν απόφαση για την διακοπή της παραπλάνησης, καθώς και στον Συνήγορο του Καταναλωτή που μας απάντησε επί λέξει ότι ‘‘δεν επιλαμβάνεται υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον των δικαστικών αρχών δεδομένου ότι και συγκεκριμένα έχει εκδοθεί Πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου (αριθμός 57/5806/283/05.05.2004) κατόπιν Συλλογικής Αγωγής του ΙΝΚΑ, την οποία έκανε δεκτή και μάλιστα επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση λόγω βλάβης των καταναλωτών, καθώς και απαγόρευση της χρησιμοποίησης των ονοματικών γνωρισμάτων και του σήματος του ΙΝΚΑ’’.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 8/2016 ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Ο ‘‘Συνεταιρισμός’’ αυτός στα Χανιά:

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΜΑΤΙΚΩΝ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΙΝΚΑ :

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ.
ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Ότι τίτλο και να βάλει διατηρεί το μερίδιο του.
Οι πελάτες του δεν αλλάζουν μαγαζί.

Το ξέρουμε όλοι ότι πάμε εκεί που συνηθίσαμε.
Οι ενώσεις καταναλωτών Ίνκα και η απόφαση δεν ζήτησαν να κλείσουν μαγαζιά.

ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ.
ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese