Γράφει: Φρίξος Δαλίτης
Ένα λάθος στο εμβαδόν των οικοπέδων για νεαρά άπορα ζευγάρια που έγινε κατά τον διαχωρισμό τους στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας στη Λευκωσία, έχει ως αποτέλεσμα τη μη …
έκδοση τίτλων, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πέραν των πέντε ετών. Η καθυστέρηση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στους δικαιούχους, οι οποίοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε υποθήκευση του οικοπέδου τους για λήψη δανείου. Με αποτέλεσμα, οι εργασίες να μην προχωρούν και να δημιουργούνται διάφορα άλλα προβλήματα.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από επιστολή επηρεαζόμενου δικαιούχου. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, μετά τη σύναψη συμφωνίας για την παραχώρηση οικοπέδου ως δικαιούχοι του σχεδίου, την καταβολή των σχετικών δόσεων και την έναρξη των εργασιών για ανέγερση της κατοικίας, απευθύνθηκαν κάποια στιγμή για παραχώρηση δανείου. «Έτσι ξεκινήσαμε την ανέγερση της κατοικίας μας και έχουμε ξοδέψει μέχρι στιγμής περί τις €170.000.

Στις 04/05/2016 απευθυνθήκαμε σε τραπεζικό ίδρυμα για παραχώρηση δανείου με στόχο την αποπεράτωση της οικοδομής. Το τραπεζικό ίδρυμα απευθύνθηκε στο Κτηματολόγιο Λευκωσίας ζητώντας το εμβαδόν του οικοπέδου και κατά πόσον αυτό μπορεί να υποθηκευτεί. Το Κτηματολόγιο προέτρεψε να αποταθούμε στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες σχετικά με τον διαχωρισμό», αναφέρεται στην επιστολή.

Επικοινωνώντας με την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, λειτουργός της ανέφερε στον «Φ» ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα αναμένεται να διευθετηθεί στο προσεχές μέλλον. Πρόσθεσε ακόμα ότι, με απόφαση του Υπουργικού, μπορεί ο κάθε δικαιούχος να υποθηκεύει με τη σύμφωνο γνώμη του κράτους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω του λάθους, δεν μπορούσε να γίνει πιο νωρίς ο διαχωρισμός. Διευθετήθηκε, όμως, με το να γίνει ο διαχωρισμός στα σωστά εμβαδά και πλέον είναι θέμα υποβολής πρότασης στο Υπουργικό για έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας για τα συγκεκριμένα οικόπεδα.              

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese