Κι όμως δυο μόλις διοικητικοί υπάλληλοι παλεύουν να εξυπηρετήσουν και να καλύψουν 190 εργαζομένους στις υπηρεσίες του …
ΔΟΚΟΙΠΠ στο οποίο υπάγονται πλέον και οι δομές της πρώην ΚΕΠΠΕΔΗΧ και του ΚΑΜ. Την ίδια ώρα ο δήμος Χανίων καλύπτει έργα και υπηρεσίες του με ΜΚΟ και ιδιώτες εργολάβους! Ενδεικτικά ΜΚΟ έχουν μπει στα συσσίτια και στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε σήμερα ο Συλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανίων που προχώρησε το πρωί σε συμβολική κατάληψη έξω από τα γραφεία του ΔΟΚΟΙΠΠ, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση του οργανισμού.

Τα μέλη του 11 μελούς Δ.Σ. του συλλόγου έχουν επανειλλημμένως ζητήσει από τον δήμαρχο Χανίων να ενισχυθεί ο ΔΟΚΟΙΠΠ με προσωπικό ωστόσο όπως υποστηρίζουν έλαβαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Αθηνά Γιαννουλάκη αναφέρθηκε ότι η μεταφορά των υπολοίπων υπηρεσιών στον ΔΟΚΟΙΠΠ, η οποία έγινε καλώς, δεν εξασφαλίστηκε και από την απαιτούμενη στελέχωση με προσωπικό. Όταν ζητήθηκε επανειλλημμένως από τον δήμαρχο Χανίων να ενισχυθεί ο ΔΟΚΟΙΠΠ με προσωπικό ωστόσο όπως υποστηρίζουν έλαβαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Επίσης η κα Γιαννουλάκη υπογράμμισε το απαράδεκτο γεγονός να αναλαμβάνουν ΜΚΟ και εργολάβοι ανάγκες του δήμου και το θέμα να μπαίνει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν οι υπάρχοντες υπάλληλοι του δήμου να καλύψουν τις ανάγκες των δομών.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese