Στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα έφτασε πριν από λίγο μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα του είδους…
caretta caretta που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στη Νάξο στην θαλάσσια περιοχή της Γρόττας εμφανώς τραυματισμένη καθώς είχε καταπιεί πετονιά.

Ο Γιάννης Ορφανός που είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το νεαρό ζώο εντόπισε η Λήδα. Η κατάσταση της χελώνας είναι πολύ σοβαρή όχι μόνο εξαιτίας των τραυμάτων που φέρει πιθανότατα στην προσπάθεια της να απαγκιστρωθεί αλλά και γιατί έχει καταπιεί την πετονιά.

Μάλιστα όπως μπορείτε να δείτε η χελώνα έχει πετονιά στο στόμα αλλά την έχει καταπιεί και μέρος της το έχει αφοδεύσει και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πλαστική ίνα σε όλο το πεπτικό της σύστημα.

Ο κ. Ορφανός, που έχει διαχειριστεί πολλά περιστατικά με τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες στη Νάξο, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών καθάρισε τις πληγές του ζώου στο μάγουλο και στο κεφάλι, του έβαλε ορό και το έστειλε με πλοίο στον Πειραιά απ’ όπου και το παρέλαβαν οι εθελοντές του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ. Η ακτινογραφία στο σώμα της νεαρής θαλάσσιας χελώνας – αφού το καβούκι της είναι μόλις 30 εκατοστά – θα δείξει αν το ζώο έχει καταπιεί και αγκίστρια.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese