Κληρονόμησε τον ιό από τη μητέρα της…

Μια νεαρή φοιτήτρια η οποία κληρονόμησε τον ιό HIV από τη μητέρα της, μίλησε για την ανακούφιση της, όταν διαπιστώθηκε μετά τον τοκετό της ότι έφερε στον κόσμο ένα υγιές μωρό.
Η 20χρονη Paida Mutopo από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι έμαθε ότι ήταν φορέας του ιού HIV, όταν ήταν μόλις 11 ετών. Φοβόταν ότι ποτέ δεν θα αποκτούσε παιδιά και δεν θα έβρισκε κανέναν να την αγαπήσει.
Όμως η πρόοδος στη θεραπεία σημαίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ότι η ποσότητα ιού στο σύστημά της είναι πλέον ανιχνεύσιμη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια φυσιολογική, υγιή ζωή. Ήταν επίσης σε θέση να πάρει φάρμακα για να μειώσει τον κίνδυνο να μεταδώσει τον ιό στα παιδιά της.
Όταν πριν από πέντε μήνες, γέννησε το γιο της, ένιωσε ανακούφιση και ενθουσιασμό καθώς οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν ότι ήταν απαλλαγμένη από τον ιό HIV. Γι’ αυτό το λόγο μοιράζεται την ιστορία της και θέλει να διδάξει τον κόσμο ότι ο ιός HIV δεν είναι πλέον μια «ποινή θανάτου», όπως λέει.
«Όταν ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος ήμουν τόσο φοβισμένη και την ίδια στιγμή ήμουν τόσο ενθουσιασμένη», είπε και πρόσθεσε: «Όταν έμαθα ότι ήμουν θετική στον ιό HIV, σκέφτηκα ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσω ένα παιδί κι αυτό ήταν κάτι που ήθελα στη ζωή μου». Η ίδια στέλνοντας το μήνυμά της για τον HIV είπε ότι παίρνει τρεις ταμπλέτες την ημέρα και κανείς φορέας δεν πρέπει να αισθάνεται «νεκρός».
Οι γιατροί πιστεύουν ότι η Paida, που γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε, κληρονόμησε τον ιό από τη μητέρα της, Mavis, η οποία δεν είχε καμία ιδέα ότι είχε τον ιό μέχρι να διαγνωστεί η κόρη της. Έχοντας να αντιμετωπίσει το σοκ της διάγνωσης της κόρης της και της δικής της, η Mavis ήταν συγκλονισμένη και γεμάτη αισθήματα ενοχής. Παρά το γεγονός ότι πέρασαν δύσκολα και το κοριτσάκι είχε αντιμετωπίσει την αποξένωση, πλέον ζουν μια φυσιολογική ζωή και δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese