“Πολυάριθμοι βουλευτές νοιώθουν “ότι τους έχουν κοροϊδέψει”, αναφέρει η Bild…

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στους κόλπους του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) και του κόμματος των χριστιανοκοινωνιστών, για το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ακόμα δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Πέτερ Ράμσαουερ, επικεφαλής της οικονομική επιτροπής της Μπούντεστακ, ζήτησε με δήλωσή του στην Bild να γίνει νέα ψηφοφορία στη γερμανική βουλή, εάν το ΔΝΤ δεν παράσχει τη διαβεβαίωσή του ότι θα συμμετάσχει μέχρι το τέλος του 2016.

“Πολυάριθμοι βουλευτές νοιώθουν “ότι τους έχουν κοροϊδέψει”, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα και ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και εκπρόσωπος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κρίστιαν φον Στέτεν.

Σε τελευταία ανάλυση η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στη βουλή κατά την ψηφοφορία για το τρίτο πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδος τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

“Δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται κανείς έτσι στο Κοινοβούλιο”, είπε χαρακτηριστικά στην γερμανική εφημερίδα.

Αλλά και ο Μίχαελ Φούκς, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU, υπενθύμισε ότι πάντα λεγόταν ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ.

Ελπίζει δε ότι σύντομα το Ταμείο θα δώσει το πράσινο φως και θα συμμετάσχει.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese