Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του Λονδίνου είναι το Αβαείο του Ουεστμίνστερ, μία όμορφη…
γοτθική εκκλησία που συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ιδρύθηκε στα μέσα του 10ου αιώνα από τους Βενεδικτίνους μοναχούς ως τόπος λατρείας του Αγίου Πέτρου, ενώ η σημερινή εκκλησία χτίστηκε το 1245 από τον Ερρίκο τον Γ’ για να αποτελέσει τον τόπο ταφής του, αλλά και των απογόνων του. Η μακραίωνη ιστορία του μεγαλοπρεπή ναού του έχει συνδεθεί με μεγάλες προσωπικότητες της Βρετανίας, καθώς φιλοξενεί τους τάφους του Κάρολου Ντίκενς, του Τζέφρι Τσότσερ και του Κάρολου Δαρβίνου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  στο Αβαείο του Γουέστμινστερ,για να ένα νέο έργο που βασίζεται σε… ηπειρώτικο μοιρολόι! Το έργο έχει ως βάση το γνωστό Ηπειρώτικο  μοιρολόι  «Σήκω Μαργιόλα» και είναι το δεύτερό σχετικό έργο του Βολιώτη μουσικοσυνθέτηςΔημήτρη Σκύλλα, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Η Ουρανία Γκάσιου που έπαιξε χθες εκκλησιαστικό όργανο, ζει κι αυτή στο Λονδίνο, αλλά παράλληλα είναι οργανίστα στο Μέγαρο Μουσικής.  Η Ουρανία, έχει καταγωγή από την Ήπειρο. Ο Έλληνας συνθέτης, μιλώντας στο epirusgate, ανέφερε: “Είναι μεγάλη μου τιμή να παρουσιάζω σε πρώτη εκτέλεση ένα έργο μου βασισμένο σε Ηπειρώτικο μοιρολόι και ειδικά σε έναν τόσο σημαντικό χώρο, δείχνοντας, ελπίζω, πως παρόλες τις δυσκολίες που βιώνει ο πολιτισμός μας,  οι Έλληνες δημιουργοί συνεχίζουμε σταθερά το έργο μας”.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese