Ο φωτογράφος Ganesh Toasty πρόσφατα προχώρησε στη δημιουργία μιας σειράς με 23 εικόνες που σκοπό έχουν να ταρακουνήσουν την κοινή γνώμη για το οξυμένο θέμα του βιασμού στην Ινδία…

Η ιστορία εστιάζει στην βασική ηρωίδα, την Tanirika που λίγο έλειψε να πέσει θύμα ομαδικού βιασμού. Αλλά κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένας από τους άντρες καταφέρνει και βάζει τέλος στον εφιάλτη. Η ιστορία, τελειώνει με το θύμα να ενοχοποιείται για αυτό που της συνέβη και όχι οι πραγματικοί δράστες.

Το φωτογραφικό πρότζεκτ, δρα ως καθρέφτης της κοινωνίας της Ινδίας, όπου το θύμα δέχεται τα βέλη της ευθύνης ακόμα και αν πέσει στα χέρια βιαστών.

“Συνέχεια ακούω για βιασμούς: παιδιών, ηλικιωμένων, γυναικών. Ο βιασμός δε συμβαίνει εξαιτίας των όσων φορά το θύμα ή γιατί οι άντρες δεν γνωρίζουν πώς να συγκρατηθούν. Οι αρχές συχνά ασκούν διώξεις στο θύμα, ρίχνοντας το φταίξιμο στο ρουχισμό τους, στις συμπεριφορές τους”, είπε ο Toasty στο BuzzFeed.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese