Ο 29χρονος Έντουαρτ Μάτζερτσικ (Edward Majerczyk) από το Ιλινόις των ΗΠΑ ήταν εκείνος που από το Σεπτέμβριο 2013 έως τον…
Αύγουστο 2014 υπέκλεψε φωτογραφίες εκατοντάδων διασημοτήτων του Χόλιγουντ, αφού κατόρθωσε να τους ξεγελάσει για να συγκεντρώσει τα στοιχεία εισόδου τους στο λογαριασμό τους στο Apple iCloud ή/και στο Gmail τους.

Ο Μάτζερτσικ δήλωσε ένοχος ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Σικάγο για την κατηγορία που τον βαρύνει: τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προστατευμένο υπολογιστή. Σύμφωνα με την Chicago Tribune, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έμαθε πώς να χακεύει λογαριασμούς από κάποιον άλλο μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Τόμας Νίντχαμ, ο Ματζέρσικ είχε βάλει στόχο διάσημους ηθοποιούς -οι οποίοι δεν κατονομάζονται στο κατηγορητήριο- συγκέντρωνε προσωπικά στοιχεία και κατέβασε «ευαίσθητες» φωτογραφίες τους. Έγινε ωστόσο γνωστό ότι το hacking αφορούσε μεταξύ άλλων τις Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Άπτον, Βικτόρια Τζάστις και πολλούς άλλους.

Εντούτοις, ο ίδιος αρνείται ότι διένειμε ή πούλησε στη συνέχεια τις φωτογραφίες αυτές στο Διαδίκτυο. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο συνήγορός του, ο οποίος απάντησε καταφατικά στην ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου Τσαρλς-Πέτρου Κοκορά εάν «τις υπέκλεψε για τη δική του ευχαρίστηση».

Τον Μάρτιο 2016, ο 36χρονος Ράιαν Κόλινς είχε συλληφθεί για το CelebGate.

H απόφαση του δικαστηρίου του Ιλινόις για τον Μάτζερτσικ αναμένεται στις 10 Ιανουαρίου 2017.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese