“Μην κουνηθείς στην άναψα”. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του οπλοφόρου ληστή προς τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Τόνι Μαυρίδη, όταν ο τελευταίος βγήκε από το σπίτι του…
καθώς είχε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις από ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.
Η ώρα ήταν λίγο μετά τη 01:30 χθες τα ξημερώματα όταν ο Τ. Μαυρίδης μαζί με τον φίλο του -επίσης γνωστό στιχουργό- Σπύρο Βροχίδη, παρατήρησαν από την μπαλκονόπορτα του σπιτιού ένα αυτοκίνητο με τρία άτομα, το οποίο είχε περάσει δυο τρεις φορές με χαμηλή ταχύτητα μπροστά από την μονοκατοικία της οδού Κομνηνών στην Γλυφάδα και τώρα είχε σταθμεύσει έξω ακριβώς από την εξώπορτα του σπιτιού.

Ανυποψίαστος για το τι θα επακολουθούσε ο Τ. Μαυρίδης και σύμφωνα πάντα με τα όσα έχει καταθέσει στην Αστυνομία, βγήκε στην υπέρυψωμένη βεράντα για να ρωτήσει τους επιβαίνοντες: “…τι έγινε ρε παιδιά; Ψάχνετε κάτι; Μπορώ να βοηθήσω;”

Ξαφνικά κατέβηκε από το αυτοκίνητο ο συνοδηγός, ο οποίος φορούσε κουκούλα και με προτεταμένο το όπλο του, προς τον έκπληκτο, όσο και έντρομο μουσικοσυνθέτη, του λέει με σοβαρό όσο και απειλητικό τόνο στην φωνή του: “… μην κουνηθείς στην άναψα”.

Αποτέλεσμα ήταν ο γνωστός μουσικοσυνθέτης να παγώσει από την απειλή και έτσι ο οπλοφόρος μαζί πια με τους συνεργούς του, εκμεταλλευόμενος τα δευτερόλεπτα της αδράνειας, να βρεθεί μπροστά στον 45χρονο σημαδεύοντας τον στο πρόσωπο με το όπλο του.

Οι τρεις οπλοφόροι υποχρέωσαν τον γνωστό μουσικοσυνθέτη να τους οδηγήσει στο εσωτερικό της μονοκατοικίας, όπου εκεί ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων τους τον φίλο και στιχουργό του 45χρονου.

Ο ένας από τους κουκουλοφόρους έδεσε με ένα σπάγκο τον στιχουργό, ενώ ο συνεργός τους, ρωτούσε επιτακτικά τον μουσικοσυνθέτη πού έχει κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο, χτυπώντας τον μάλιστα με τα χέρια του στο πρόσωπο.
Ο Τ. Μαυρίδης σκεπτόμενος και την οικογένεια του, είπε στον κακοποιό πως υπάρχει ένα χρηματοκιβώτιο στο υπόγειο, πλην όμως είναι κενό.

Ο κουκουλοφόρος δεν τον πίστεψε και κατέβηκε στο υπόγειο μαζί με το δεύτερο συνεργό του με σκοπό να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Μετά από αυτό ανέβηκαν εκ νέου στο σαλόνι της μονοκατοικίας και χτύπησαν τον Τ. Μαυρίδη για πολλοστή φορά στο πρόσωπο, σε μια προσπάθεια να των εξαναγκάσουν να τους αποκαλύψει τον κωδικό. Τελικά και αφού του κόλλησαν το πιστόλι στο κρόταφο, υποχρέωσαν τον 45χρονο μουσικοσυνθέτη να κατέβει μαζί τους στο υπόγειο, όπου και άνοιξε το χρηματοκιβώτιο για να διαπιστώσουν “ιδίοις όμασι” οι κακοποιοί πως πράγματι ήταν κενό.

Από εκεί και έπειτα, ξεκινά νέο μαρτύριο για το γνωστό μουσικοσυνθέτη, καθώς οι κακοποιοί συνέχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο, προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα.

Μπροστά στο κίνδυνο ο Μαυρίδης αποκάλυψε στους οπλοφόρους κακοποιούς, που είχε κρύψει ένα ποσό σχεδόν 3.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα του ιδίου και της γυναίκας του. Συνολικά οι κακοποιοί κάθισαν στην μονοκατοικία κάτι παραπάνω από μια ώρα.

Οι κουκουλοφόροι αφού άρπαξαν τα μετρητά έδεσαν με σπάγκο και τον Τόνι Μαυρίδη δίπλα στο στιχουργό φίλο του, και έφυγαν από την μονοκατοικία της οδού Κομνηνών, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο τους. Ο Μαυρίδης κατάφερε να λυθεί λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese