Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια κατάταξη των χωρών στη λίστα του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας για την περίοδο 2016-2017. Μεταξύ των 138 χωρών της λίστας, την πρωτιά καταλαμβάνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Ελβετία, ενώ την τελευταία θέση έλαβε η πολύπαθη Υεμένη.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η

Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία και η Γερμανία, που έχασε μία θέση από την τέταρτη στην οποία είχε εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα φιγουράρει στην 86η θέση της λίστας αφήνοντας πίσω της την Αλγερία, την Ονδούρα, την Καμπότζη και την Σερβία. Την ίδια ώρα, βρίσκεται πίσω από την Ουκρανία, τη Ναμίμπια, την Κύπρο και το Μαυροβούνιο.

Για την κατάρτιση της λίστας λαμβάνονται υπόψη μετρήσεις μίας σειράς δεικτών που ομαδοποιούνται σε δώδεκα πυλώνες: 1)θεσμικά όργανα, 2)υποδομές, 3)μακροοικονομικό περιβάλλον, 4)υγεία, 5) πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 6)ανώτερη εκπαίδευση και κατάρτιση, 7)αποτελεσματικότητα της αγοράς αγαθών, 8)αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας, 9)ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών, 10)τεχνολογία, 11) μέγεθος αγοράς, 12)επιχειρηματική εξειδίκευση και καινοτομία.
Πηγή:  enikonomia.gr

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese