Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank), Αντρέας Ντόμπρετ, πήρε το μέρος όσων τάσσονται κατά της κρατικής ενίσχυσης της Deutsche Bank, όπως πολιτικοί των δύο μεγαλύτερων γερμανικών κομμάτων.
«Το μέγεθος μίας τράπεζας δεν αποτελεί εγγύηση για

την επιβίωσή της ούτε μπορεί να προστατευθεί ο τραπεζικός τομέας συνολικά από κρίσεις λόγω του μεγέθους του», δήλωσε ο Ντόμπρετ στη Βιέννη, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Σημειώνεται ότι η Bundesbank είναι μαζί με την Bafin και την ΕΚΤ υπεύθυνη για την εποπτεία των γερμανικών τραπεζών.

Για τα προβλήματα της Deutsche έκανε δήλωση και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Ολλανδός πολιτικός σημείωσε ότι η γερμανική τράπεζα πληροί όλα τα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά χρειάζεται διαρθρωτικές προσαρμογές: Πρέπει να μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες της, να γίνει λιγότερο πολύπλοκη και να ενισχύσει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια της.
Πηγή:  enikonomia.gr

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese